Dekorativ hule til akvariet

Forfatter: Jacob Lihn
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 21/11-2009 21/11-2009
Oprettet under: Dekoration
 Del

På billedet er der: akvariesilikone, et par skruetrækkere i forskellige størrelser, køkkenrulle, en avis, en flaske acetone og selvfølgelig de sten jeg vil have til at sidde sammen.


Det skal være akvariesilikone da der er nogle stoffer i almindeligt silikone fiskene ikke kan tåle og det er i lig med at fiskene dør.


Skruetrækkerne er gode at have hvis det er en ældre tube silikone man har stående. Nogle ved der vil blive dannet en hinde et stykke ind i dutten man sætter på silikonetuben. Den skal væk ellers kan der ikke komme nyt silikone ud.


Køkkenrullen er godt at have i nærheden, for silikone er altså noget grattet stads.


En avis er også en god ide at bruge, som underlag, da man ikke kan undgå at få silikone over det hele, og så er det ikke så fedt, at lave ekstra arbejde ved at skrabe silikone af sit fine bord.
Acetone er næsten et must for at lave hulerne. Du skal have renset overfladen af, der hvor silikonen skal sidde på stenene, ellers vil det ikke hænge fast, da det skal have en helt ren flade.


Stenene må man selv bestemme hvordan ser ud, man skal dog tænke lidt på hvad for nogle fisk man har i akvariet, så de f.eks. ikke skærer sig på skarpe sten eller lignende.


Her er fremgangsmetoden:


- Du renser stenene af med acetonen de steder hvor der skal silicone på, ved at komme noget af det på køkkenrullen.


- Nu er det bare at finde ud af hvordan du synes stenene skal hænge sammen, og ligge mærke til under dem, hvor de støtter på hinanden. Altså så du ved lige præcis hvor du skal ligge silikonen.


- Så kommer du en lille klat silikone på stenen der skal hænge sammen med en anden, og sætter dem sammen.


- Du skal være opmærksom på at du skal tænke over hvordan du sætter det sammen og hvordan det skal tørre. Det skal jo helst kunne stå af sig selv uden at vælte.


- Du kan så komme din nye hule/dekoration i akvariet efter 18-24 timer, da silikonen skal tørre.Her til sidst lidt billeder af det endelige resultat.
Det kan også laves andre former for dekoration på samme måder, altså ikke kun huler, her et lille eksempel:

Hvis du har spørgsmål eller lignende til det lille sjove projekt, ja så send mig endelig en mail.


Mvh.

Jacob Lihn (Eksternt link www.onlinenu.dk/lihn )