Huler af kokosnødder.

Forfatter: Carsten From
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 26/11-2009 26/11-2009
Oprettet under: Dekoration
 Del

Huler af kokosnødder

Huler af kokosnødder er meget brugt i akvarier til dværgcichlider og maller. De kan købes i mange forretninger men der er de temmelig dyre. Derfor er det meget billigere at lave dem selv og så kan man få dem til at se ud lige som man selv vil. En kokosnød i en dagligvarebutik koster som regel 4-5 kroner og det tager kun omkring 5 minutter at færdiglavet sådan en hule. Der er flere måder at gøre det på. Jeg vil vise den måde jeg gør det på. Jeg køber som regel kokosnødder der ikke er så store og så helst aflange i formen. Først starter jeg med at bore to af “øjnene” ud på kokosnødden for at få væsken ud af den. Derefter saver jeg den ende af hvor “øjnene” er af.





Så tager jeg en skruetrækker og begynder at brækker indmaden ud af kokosnødden. Det gøres nemmest hvis man kan få skruetrækkeren ind mellem skallen og indmaden.





Når så alt indmaden er ude, så skyller jeg lige kokosnødden udvendigt for støv og tager en ren grydesvamp og lige giver indersiden en ordentlig skrubbetur for at få eventuelle rester af indmaden med ud. Man kan, hvis man syntes det er nødvendigt, lige tage de fleste trævler på undersiden af kokosnødden af med fingrene. Så er kokosnødden ellers klar til brug.





Der er dog nogle der gerne vil koge kokosnødden før brug men det syntes jeg ikke er nødvendigt. Der er ikke nogen grund til at gøre det mere besværligt end det egentlig er.

En anden måde at lave hulerne på, er at bore et hul i siden af kokosnødden med et kopbor.





Efter min mening er det en lidt mere besværlig måde at gøre tingene på og jeg har kun lavet en hule på den til denne artikel. Man kan dog få 2 huler ud af en kokosnød selvom jeg syntes de bliver for små til f.eks. Ancistrus og lidt større dværgcichlider såsom kribensis. Man tager så kokosnødden og saver den midt over efter man har boret hullet. Når man så skal dele den i 2 dele, så saver man på tværs af kokosnødden og lige hen over hullet. Der er dog risiko for at kokosnødden flækker på et sted der ikke lige var meningen, som den gjorde i dette tilfælde.





Derefter er det bare at fjerne indmaden.


Det er så en måde at lave sine egne huler af kokosnødder. Nemt og billigt.