En lille solstrålehistorie

Forfatter: Tina Bach Nygaard
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 21/12-2009 21/12-2009
Oprettet under: Beretninger
 Del

En lille solstrålehistorie.

Når man har akvaristik som hobby kommer man nogle gange ud for nogle af naturens luner.

For nogle år siden havde jeg Labidochromis caeruleus "golden" der gik med fuld skuffe. Det ville så være de første unger efter min superflotte golden han, så jeg ventede selvfølgelig på hvordan udfaldet ville blive. Hun gik med en god stor mundfuld og det tegnede jo godt. Men efter de 21 dage skete der ikke noget, jeg lod hende gå lidt flere dage og hun spyttede dem stadig ikke, det var mærkeligt.
Efter 30 dage begyndte hun at opføre sig mærkeligt hun svømmede frem når der blev fodret og jagtede foderet men spiste ikke noget. Hun blev afkræftet og jeg kunne se at hun ligesom forsøgte af spytte sin mundfuld ud men der skete igen ting. Nå men jeg beslutter at det må være tid til at gribe ind og fangede hende fra. Jeg tager hende op i hånden og får forsigtig et kig ind i gabet, et underligt syn møder mig. Der er hverken unger eller æg at se men en stor svamp! Der var gået skimmel i æggene. Den stakkels golden hun havde åbenbart først for set opdaget at der var noget galt og der kunne hun ikke spytte dem.
Klumpen var vokset og vokset og den stakkels fisk var nu ved at blive kvalt. Jeg sætter den stakkels fisk i en skål på køkkenbordet og overvejer et øjeblik hvad jeg skal gøre. Fisken har helt klart ikke en chance på egen hånd. Jeg finder derfor en pincet og får listet munde åben og efter at have plukket lidt i klumpen får jeg den hevet ud. Jeg smider fisken tilbage til de andre og iagttager hendes videre færden.
Hun ser lidt sløj ud men jeg kan se hun ligesom renser gællerne og suger nogle stor mundfulde vand ind. Derefter gemmer hun sig og jeg ser ikke meget til hende, jeg tænker ved mig selv at det var en mislykket operation og at jeg godt kunne afskrive hende. Men jeg skulle næste dag blive overasket der spiser hun med de andre fisk og i løbet af nogen tid genvinder hun kræfterne, efter et par måneder går hun endda med skuffe igen og denne gang er jeg ekstra opmærksom. Hun klarer det dog med ug og stjerne og spytter et stort flot kuld. Så denne gang var alle hendes anstrengelser ikke forgæves.