Min akvariehistorie

Forfatter: Lasse Christiansen
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 12/09-2010 12/09-2010
Oprettet under: Sådan startede jeg
 Del

Min første oplevelse med akvarier startede vel da jeg var omkring 7-8 år gammel.
Jeg havde et lille akvarie på ca 60 liter på mit værelse, hvori der var selskabsfisk - blandt andet gubbyer.
Så gik tiden og vi flyttede fra det rækkehus vi boede i til et hus hvor jeg så aldrig fik sat det akvarie op igen.

Der gik så et lang stykke tid før jeg igen stiftede bekendtskab med akvariehobbyen.

Jeg flyttede i egen lejlighed med min kæreste og jeg havde en kammerat som havde et 65 liters søjle-akvarium.
Dette ønskede han at sælge og jeg slog straks til. Havde haft det i tankerne i et stykke tid men havde ikke lige fået taget mig sammen til at få købt et. Men nu var det en realitet.

Akvariet blev straks hentet, sat op og så var det bare at vente på at vandkvaliteten var i orden.. Efter en god uges tid besluttede jeg mig for at hente lidt fisk hos den lokale fiskepusher. Det blev til lidt gurami og rød neon.
Dette akvarie havde jeg vel i ca 3 måneder inden jeg besluttede at det var ALT for lille. Så måtte man igang med de gode argumenter for at få et lidt større banket op i stuen.. :)

Jeg hentede Den Blå Avis og gik straks igang med at støvsuge den for billige akvarier. Valget faldt på et 200 liters som kun var 60km væk.
Jeg fik kontaktet sælger og vi aftalte at jeg kunne komme og se det med det samme. Og når jeg har fået en idé så kan det ikke gå stærkt nok med at få den realiseret... Så afsted mod Aalborg for at se på akvarie. Akvariet var ikke jordens mest velholdte men som
den utålmodige unge fyr som jeg var så måtte jeg jo bare have det med hjem og så tage den derfra. 1000,- skiftede hænder og jeg var på vej hjem igen. Sælgeren havde selskabsfisk i akvariet som jeg tog med hjem, men jeg havde andre planer med akvariet...

Jeg havde naturligvis været på nettet og havde faldet over cichlider med deres flotte farver. Der var både Malawi og Tanganyika.
De havde begge flotte typer men hældte mest til Malawierne. Tanganyika var noget svært at udtale så det blev til Malawi... :)

Selskabsfiskene blev ombyttet til lidt foder og jeg gik igang med at studere de forskellige Malawier lidt mere, mens jeg ventede på at akvariet var klar til nye fisk.

Så kom dagen hvor jeg startede bilen op for at køre en tur i Calles Dyrerige, som ligger i Aalborg.

Jeg endte op med 5 par Malawi-cichlider bl.a et par Ps zebra og Cynotilapia afra. Og så går det jo som det altid går. Dette kender de fleste som har akvarier. Nu er det nye akvarie heller ikke stort nok :)
Min interesse for cichliderne voksede voldsomt og efter to måneder blev mit akvarie skiftet ud med et 325Liters Akvastabil.

Hertil besluttede jeg mig for at lave en baggrund som skulle laves af flamingo. Der var ikke megen hjælp at hente på nettet vedr dette så jeg kom i kontakt med en fyr i Aalborg som havde lavet en til hans 720 liter. Jeg tog ud og så vidunderet og han forklarede i stor stil hvordan det skulle laves.

Så jeg gik i gang med flamingo og Alfix og besluttede mig for at andre også skulle have en mulighed for at se hvordan det var nemt selv at lave en baggrund, så jeg sørgede for at tage billeder og skrev en lille artikel som jeg lagde online på min hjemmeside som jeg også lige havde lavet (Eksternt link www.lassechristiansen.subnet.dk ).
Denne side lavede jeg så lidt på ind i mellem og den er idag blevet til Cichlids.dk

Så en dag kom der dumpende en check ind af døren fra Told & Skat på en god slat penge, og hvad var mere naturligt end at købe et nyt akvarie. Det blev til et 530 liters Sort Akvastabil Effectline med tilhørende lampe og Eheim 2260 spandpumpe. Da jeg var ude og købe spandpumpen hos Carstens Dyrehandel havde han lige fået forhandlingen af Pangea Baggrunde. Fristelsen var stor - og lidt for
stor, så jeg endte med både pumpe og baggrund.

I dette akvarie startede jeg også med at have malawier, men interessen for Tanganyika (som jeg nu havde lært at udtale) blev større.

Dette resulterede i at jeg investerede i en flok Tropheus moori Red Rainbow Kasanga og har siden da haft utroligt mange forskellige typer tropheus.

I skrivende stund er jeg hoppet over på sandsildene da jeg ville prøve lidt nyt...

Det var lige en lille historie om hvordan jeg startede med hobbyen...

HVORDAN STARTEDE DU?????????