Byg dit eget saltvandsakvarium

Forfatter: Kim Bodenhoff
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 27/05-2010 27/05-2010
Oprettet under: Saltvand - Gør det selv (DIY)
 Del

Her er et 70L hjørne akvarium som skal bygges om til saltvand. Det bliver med indvendigt overløb, minifloter skummer, 2 aquabee cirkulations pumper på henholdsvis 1000 L/T og 500 L/T og det er så rundregnet 21 gange i timen, som skulle være nok. Så skal armaturet bygges om til 2 x 24w T5, for der sidder kun 1 x 15w T8 i, og det er slet ikke optimalt for saltvand.

På de første 2 billeder ser i akvariet hvor jeg er ved at lime overløb i
Her tester jeg så akvariet og teknikken for anden gang med vand i. Det er for at se om alt er som det skal være. Det var det ikke første gang! Her havde jeg lavet overløbet for højt, (tanke torsk) og derfor piblede noget af vandet ud når man slukkede for systemet. Jeg lavede det om og fik så begge pumper til at sidde inde i overløbet så al teknikken bliver skjult.Her har jeg limet overløbskamme på og dækket overløbet med juvel struktur baggrund. Så bliver teknikken helt skjult. Så lige den sidste finish med blå film på ruderne så man ikke kan se væggen. Det synes jeg bliver lidt pænere!

Her ses det så lige efter at jeg har kommet 11 kg levende sten i akvariet. Bundlaget er kommet i til sidst, derfor alt det grums.

Her ses skummerkoppen med lidt brunt skum, så det tyder på at den også fungerer.

Her ses så det færdige resultat, med vand og sten i.

Så lige et af selve indholdet i akvariet.Det er da til at leve med, for så er man jo godt i gang. Så kommer der lidt yderligere som testsæt og fisk/dyr.

Jeg håber at det får nogle flere med på saltvandsholdet, da det jo er en spændende Verden.