Tunze Nano Reefpack

Forfatter: Hans Christian Witt Konge
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 19/11-2007 19/11-2007
Oprettet under: Saltvand - Udstyr
 Del

Denne kompakte reefpack er perfekt til mindre akvarier. Den består af et lille filter, der fungerer som et overløb og en lille skummer ved siden af. De to elementer sidder ved siden af hinanden på en magnet, men hænger derudover ikke sammen.

Tunze anbefaler dette ”setup” til akvarier op til 200 liter. Jeg har prøvet det af i et 120 liters akvarium, her fungere det efterhånden rigtig godt på trods af lidt startvanskeligheder.

Skummeren har en lille luftstilleskrue ved siden af skummer koppen, denne kan være en smule svær at indstille, men når den først er instillet fungerer det upåklageligt og skummerkoppen har samtidig en god størrelse, så man ikke behøver at rengøre den, hver dag, selvom den er yderst rengøringsvenlig. Selve skummeren virker en smule tynd i plastikken, men den er ikke skrøbelig og sidder godt fæstnet på en magnet.

Det lille overløb, som er placeret ved siden af skummeren har indbygget en 800 l/t pumpe, der kan dæmpes for brug i mindre akvarier. Dette lille overløb fungerer middelgodt idet overløbsristen ikke passer helt perfekt ind i filteret og samtidig virker lidt billigt. Det største problem ved dette filter er dog i mine øjne at det er følsomt overfor faldende vandstand ved fordampning, får det ikke vand nok begynder det at trække luft som det sender ud i akvariet som bittesmå luftbobler. Dette kan også ske ved brug af filtervat, her er det vigtigt at man ikke stopper filtervattet ind i filterkammeret, men ligger det ganske let i filteret.

Hele systemet sættes fast ved hjælp af to magneter, en placeret på selve filteret og en placeret på ydersiden af akvariet. Dette fungere rigtig godt og der er stor styrke i disse magneter – så lad være med at sætte dem sammen for sjov for de tager virkelig ved!Hele dette setup kommer i en hvid plastik spand, hvori der også er lidt dele til at holde filteret rent. Tunze anbefaler rengøring ca. en gang om måneden og dette gøres ved at tage filteret op og evt. tage bunden af de to bokse og rengøre dem for snavs. Det er nemt og hurtigt at gøre rent.Alt i alt er dette et velfungerende filter, men hvis jeg personligt skulle starte et lille akvarium igen ville jeg vælge et hængefilter og kun købe skummeren, der fungerer upåklageligt.