Tunze Water Level Alarm

Forfatter: Hans Christian Witt Konge
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 19/11-2007 19/11-2007
Oprettet under: Saltvand - Udstyr
 Del

Hvis du nogensinde er vågnet op med vand på gulvet, vil du elske dette system. Dette system er udviklet til at alarmere akvaristen før underboen kommer og spørger om du ikke snart skal ud af badet!

Det fungere på den måde, at der sidder tre sensorer, som hver især kan slukke strømmen til en medfølgende stikkontakt. De to af sensorerne bør sidde i akvariet, disse sidder henholdsvis over og under overfladen. Hvis akvariet skulle revne vil den nederste af disse sensorer give alarm og samtidig stoppe en evt. returpumpe, der er tilsluttet den medfølgende kontakt. Eller hvis overløbet skulle stoppe vil den øverste sensor aktiveres ved for høj vandstand og derfor stoppe returpumpen, før man får vand på gulvet. Den tredje sensor bør sidde i sumpen, denne vil blive aktiveret, hvis eksempelvis overløbet skulle blive utæt og sende for meget vand ned i sumpen.

Den medfølgende styrenhed viser med dioder, hvordan systemet kører. Hvis alt er i orden, vil der lyse en grøn diode. Hvis ikke har hver af de tre sensorer en selvstændig rød diode så man hurtigt kan finde ud af, hvor problemet i ens system er. Udover at lyser udsender styreenheden en meget høj hyletone, der kan vække de fleste! Når man har løst fejlen trykker man reset og computeren vil da stoppe sin hylen og gå tilbage til at lyse med den grønne diode.

Systemet bør tjekkes for aflejringer og snavs ca. en gang om måneden og sensorerne bør afprøves ved at simulere manglende eller for høj vandstand.

Systemet fungere godt og er man fanatisk omkring sit akvarium og det omkringliggende miljø er det en god investering. Dette system er ikke billigt, men sammenlignet med et middelstort akvarium, hvor alting kan dø ved en evt. systemfejl er det en billig investering.

Personligt har jeg kun haft positive oplevelser med dette system og jeg kan varmt anbefale det til andre, selvom jeg endnu ikke har haft brug for det for alvor.