Opstart

Forfatter: Torben Mathiasen
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 27/05-2010 27/05-2010
Oprettet under: Saltvand - Opstart
 Del

© Torben Mathiasen Eksternt link www.saltwater.dk
Ved opstart af et akvarium er det vigtigt, at man har gjort sig en masse forberedelser.

De første overvejelser man bør gøre sig er, om man føler at man har tid og overskud til at gøre arbejdet der ligger i det.
Det er jo ikke bare at smidder et par hundrede liter vand i en glastank - man skal gøre sig det klart, at det kræver sit at holde saltvandsakvarium.

Den næste overvejelser er køb af akvariet og hvor i huset det skal placeres. Her er det vigtigt, at det står et sted hvor der ikke kommer for meget direkte sollys.
Man skal også huske at tage med i sine overvejelser, at når først det står der, er det ikke sådan lige til at flytte igen.


Placering af akvariet.
En god idé er, at bruge vatterpas, for at sikre sig, at det står lige.

Sumpen skal placeres og "organiseres, således at der er plads til det hele. Her bør man tænke frem i tiden og gøre plads til evt. tilføjelser og justeringer af udstyr.

Sumpen er akvariets hjerte og det er derfor vigtigt, at den fungerer optimalt.

En kalkreaktor er næsten et "must", hvis man vil holde stenkoraller. Den sparer en for en masse arbejde i form af tilføring af kalk til vandet.

Her kommer HQI-lampen ind i billedet. Man kan hænge denop i justerbare vejere, således at det gør det nemmere at skifte pære eller flytte lampen højere op, så den ikke er i vejen, når man skal arbejde i akvariet.

Efter at akvariet har stået et par dage med pumper og saltvand, kommes de levende sten i. Her er det vigtigt, at man er omhyggelig med placeringen af disse, så man undgår at de skrider senere hen.

Der findes uendelig mange versioner af akvarier og møbelskabe hertil. Man kan også sagtens selv lave sit eget møbel på en nem og forholdsvis billig måde.

Vi købte nogle laminerede træplader og køkkenlåger, som vi nemt fik lavet til en pæn beklædning af akvarieskabet.

Trods det til tider lidt krævende arbejde, kan akvariet hurtigt komme til at erstatte fjernsynet.