Seminar hos Tetra

Forfatter: Esben
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 19/11-2007 19/11-2007
Oprettet under: Saltvand - Beretninger
 Del


Efter jeg er startet med at arbejde hos Eldorado, har jeg fået mulighed for at opleve mange spændende ting i forbindelse med min hobby, og det var også med stor glæde at jeg blev inviteret til seminar hos Tetra i Melle, Tyskland.

Jeg har selv brugt Tetra i over 20 år, så jeg glædede mig som et lille barn til jeg skulle ned og se deres produktion.

Vi var tre fra Danmark som skulle deltage i selve seminaret, Bjarne vores indkøber, Lene vores konsulent på Sjælland og jeg.

Bjarne og to andre fra Eldorado var kørt derned dagen før, mens Lene skulle flyve fra Kastrup og jeg skulle køre i bil fra Horsens af.

På vej derned af, var jeg så uheldigt at min kontaktlinse satte sig skævt og lavede en ridse på øjet, så med solen i øjnene, hvor jeg kun kunne se med det ene øje, masse vejarbejde og trafikkaos var det en befrielse da jeg endelig landede på mit hotel i Melle.

Første aften skulle vi ud og spise og blev afhentet af vores Skandinavienske agent, men jeg skulle først lige en tur til øjnlæge, så jeg kunne få styr på mit øje. Hvilket nu ikke hjalp så meget.

Næste dag fik vi en rundtur i hovedbygning hos Tetra, hvor vi bla. så deres laboritorium, hvor at de afprøver forskellige fodertyper på samme type fisk. Tetra har 600 akvarier og et hav af havedamsfisk, hvor at de finder ud af det mest optimale foder til akvarie og havedamshobbyen.

I forhallen har Tetra et Malawi cichlide akvarie som jeg også måtte tage et par billeder af.Udover os 3 var der også nogle repræsentanter fra nogle forskellige lande i Sydeuropa, som langt fra vidste lige så meget om akvarier som vi gjorde. Første lektion var hvordan at man sætter et akvarium op fra bunden af. Imens denne lektion kørte, besluttede jeg mig nu for at tage nogle billeder af bla. Flowerhorn cichlider som var nogle hidsige bæster, og af nogle forskellige flotte discus fisk.

Næste lektion var straks mere spændende, hvor at vi fik en lektion i Tetra foder og plejemidler, det meste vidste jeg godt, men det er altid godt at få de opfrisket igen.

Om aften skulle vi allesammen ud at spise, hvilket foregik på en rigtig tysk Bierknipe. Det var god mad og gode hjemmebrygget øl.

Næste morgen blev vi igen afhentet af Marco og vi skulle have en lektion i havedamsfisk, og kom over at se hvordan at produktion foregår, her var der nogle kæmpe ruller som kørte med flagefoder og det var virkelig spændende at se, hvordan at man fremstiller de forskellige produkter.Senere kørte vi til Zoo Zajac. Zoo Zajac er verdens største dyrehandel, hvor bla. at Tetra diamant akvarie står, og vores egen Akva-Stabil har ligeledes en stand der. Her var der virkelig mange fine saltvandsakvarier og cichilder som især optog min interesse. Det var en kæmpe oplevelse at se denne dyrehandel, hvor der er alt hvad man kan tænke sig, så kommer du forbi Duisburg kanten, så tag ind forbi og oplev denne super dyrehandel.Bagefter var vi på en hurtig shoping tur, hvorefter at turen gik til Seelife center. Det var virkelig flot lavet, og jeg genkendte straks Pangeas kunstige tang og planter der. Det var mest koldtvandsfisk som var reprænseret her, men det blev da også til lidt hajer, kæmpekrabber og anemoner.

Efter en lang dag, kørte Bjarne og jeg til Danmark, mens at Lene skulle med et fly hjem senere til det sjællandske.

Nogle gode dage med masser af inspiration.

Esben 2006