Danmarks største akvariebutik

Forfatter: Karl-Henrik Arendt
Oprettet: 23/11-2007 23/11-2007
Sidst redigeret: 03/12-2007 03/12-2007
Oprettet under: Beretninger
 Del

Danmarks største akvariebutik

Karl-Henrik Arendt interviewer Carsten K. Larsen

Version 1.08 - Opdateret d. 22. maj 2006 kl. 09.20

Ja da jeg fik at vide at Malawicarsten.dk i Aalborg havde en ambition om at lave Danmarks største akvariebutik, så spurgte jeg om Akvariesiden.dk ikke måtte følge med i projektet. Så nu har vi alle chancen for at se en akvariebutik blive til. Carsten skal have fat i den store slange, for når akvarierne er fyldt op, så er der over 62.500 liter vand i butikken. Carsten har bestilt 335 akvarier til butikken, og så har han de gamle ca. 160 akvarier til opdræt om nødvendigt. Hans gamle 1330L bliver bygget ind i væggen, og noget kunne tyde på at der kommer et par andre udstillingsakvarier også.I oktober fandt Carsten K. Larsen (Malawicarsten) en egnet bolig lidt uden for Aalborg. I januar fik han den officielt, og siden da har han knoklet med at blive klar. Der har været lidt forsinkelser i projektet som fx ikke at kunne få akvarierne til tiden.

Her ser vi 14 akvarier blive fragtet. Så skal der køres nogle gange før man har hentet 335! Carsten er en drillepind og vil ikke fortælle mærket på akvarierne, men siger dog at de er fremstillet i Danmark. Årsagen er at han får mange henvendelser omkring hvilke akvariemærke han har valgt, og derfor synes han der skal være lidt spænding til åbningsdagen. Åbningstiderne er ikke fastlagt endnu. Fra kl. 10.00 til 17.30 er indtil videre planen.

Der kan være 14 akvarier i en Transporter!

Placidochromis phenochilus Mdoka

Når Carsten henter fisk foregår det på den måde at han først henter en udleveringsslip hos SAS cargo. Så går man hen til veterinærmyndighederne (grænsedyrlægen) så de kan finde fiskene frem og checke dem. Herefter går man hen til tolden, og til sidst kan man få fiskene udleveret af veterinærerne.

Denne gang havde de bare glemt papirerne i flyet på fiskene, så Carsten måtte vente 3 timer. Det betyder også han ikke må sælge de fisk han har fået hjem endnu. De går pt. i karantæne hos Carsten, men nu er der fisk i den første reol!

Billederne af disse fisk er taget 2 min. efter de er blevet lukket ud!


Alle akvarier er helt nye. Tidligere har Carsten kun satset på fisk og dyr fra Malawi, hvor han bl.a. også drev grossistvirksomhed. Nu udvider han med selskabsfisk også, hvilket mange sikkert hilser velkomment. Dertil udvider han også med udstyr fx Eheim og andet. Han afviser ikke at han vil tage vildfangne maller hjem. Discus kommer der helt sikkert, og når der er sæson for det så også sortiment inden for havedam. Over 100 akvarier bliver dedikeret til "selskabsfisk" hvilket er hans definition på alt der ikke kommer fra Malawi. Der er ikke planer om fisk fra Tanganyika.

Herover ses et billede af den nye butik. Her har Carsten netop fået lavet loftet.

Da loftet er lavet begynder akvarierne at komme væltende. Herunder ses en masse akvarier og reoler der venter på at blive samlet. Det tager mere end 1 dag pr. reol at få det samlet.

og herunder ses en reol der er samlet. Flot ser det ud!

I skrivende stund mangler der kun 75 akvarier før samlingen i første omgang er komplet.

En spændende nyhed er at Carsten har fået en anpart i en fangststation i Mozambique. Spændende at se hvad det har af indflydelse på udvalget eller priserne. Carstens målsætning er ikke mindre end at blive Skandinaviens førende inden for vildfangne malawi-cichlider. Det var da en ambitiøs målsætning!

I de nye lokaler har der tidligere været dækfirma. Senere et køkkenfirma. Alt det hvide inventar på billedet herunder er ting fra køkkenfirmaet der skal smides ud. Imponerende farve naboen har valgt at male sit hus i :D

Carsten går og håber på at han kan slå dørene op midt i april, men jeg kan ikke få ham til at love nogen dato.

Et naturligt spørgsmål jeg havde til Carsten var hvad han gjorde mht. el-regningen når man har så mange akvarier. Jeg spurgte om han ville hæve temperaturen til 25 grader i butikken. Det mente Carsten ville blive ulideligt, så han har valgt modellen med varmelegemer i akvarierne. Rumtemperaturen vil han prøve at holde på omkring de 20 grader. Akvarierne får lov til at varme sig selv op til rumtemperatur før der kommer varmelegemer i. Carsten mener ikke de sidste par grader bliver så dyre igen. Herunder kan man se på billedet at Carsten får lagt fjernvarme ind.

Her er der gravet ned til fjernvarme. 53 meter + 4 meter bag fotografen.Her ser vi Carsten får en 40 fod container hjem. Det er altid rart med ekstra lagerplads!Den var tungere end man lige regnede med. På lågerne kan man se at containeren var nede og spise af græstæppet.

og her ser vi at jernpladen er bøjet pga. den store vægt

At samle alle de reoler er et stort arbejde. Her ser vi den første reol bliver samlet. Det kan man vist kalde for det første spadestik siger Carsten:

og der er lang vej når der skal være så mange akvarier. De næste to billeder giver et indtryk af hvor mange reoler der er.


Her er alle skummåtterne til akvarierne ankommet. Carsten bruger den løsning med en svamp i gavlen og så et luftrør bagved. En eller flere centrale luftpumper sørger for cirkulation i akvariet. Det er en billigere løsning end en powerhead bag alle svampe. Man slipper også for en masse ledninger.


Så er skranken kommet. Her kan vi så få lov til at betale :-)


Fiskene ankommer snart, så der skal også lys i akvarierne. Her ser vi det første hold armaturer.

Carsten havde i sin gamle butik et 1330L akvarium. Målene er 190x140x50. Dette tager han med over i den nye butik
Nogle husker måske et gammelt billede på Carstens hjemmeside hvor han sidder oppe i akvariet. Det er der ikke så meget plads til mere. Der er kun 52 cm op til loftet.

Den 6. april 2006 blev det så tid til at hente de første fisk i Kastrup. Der er i første omgang bestilt 800 cichlider fra Malawisøen. Carsten har også vist mig en lang bestillingsliste af sydamerikanske cichlider, L-maller og pansermaller. Men i dag skulle Carsten hente Malawicichlider, krabber og ål.

Den dyreste fisk der kommer hjem med denne sending er nok en Placidochromis phenochilus Mdoka. Hvis den kommer hjem som fuldvoksen, så kan den løbe helt op i 3500,- for et par. Men det kan også være det er ungfisk der kommer hjem, og så er de billigere. Carsten vil ikke hænges op på prisen endnu.

Petrotilapia tridentiger

Copadichromis azureus

Maylandia lombardoi

Her ser vi et billede af kasserne med fisk i bilen. Dyrelægerne havde åbnet 3 ud af 21 kasser. Carsten tjekker selv alle kasser for at tilføre ilt inden turen går tilbage til nordjylland. Her kan du læse om fiskenes rejse fra Afrika og til Danmark:

Eksternt link http://www.akvariesiden.dk/akvariet/vis_artikel_ny.php?id=391


d. 9. april 2006

Der er ofte meget snak om der er forskel på vildfangne og opdrættede fisk. Det som man nogle gange kan se på vildfangne fisk er at de har store læber da disse bliver brugt meget i fødesøgningen. Her er en fisk der har brugt læberne flittigt:

Petrotilapia tridentiger

Det som man skal vide når man importerer fisk er at alt ikke altid er fryd og gammen. Da denne her kasse blev åbnet var det lige før Carstens frue måtte knække sig pga. stanken!


Cynotilapia Afra "Lions Cove"


Mirakuløst døde kun 1. Her svømmer de resterende fint rundt:Cynotilapia Afra "Lions Cove"De dyre Placidochromis phenochilus Mdoka er lukket ud i akvariet. Man kan se der var et par stykker af de store. De mindre er noget billigere end 3500,- pr. par!


Placidochromis phenochilus Mdoka


d. 11. april 2006

Så er der ved at blive sat låger på reolerne:


d. 18. april 2006

Carsten vil gerne snart kunne åbne sin akvariebutik, men der har været lidt drillerier undervejs. Fx har han bestilt varmelegemer og pumper til alle akvarier, men de er ikke kommet endnu. De akvarier han har oppe at køre med de 2 første sendinger er med udstyr fra det gamle sætup samt noget han har lånt. Der er bestilt 11 luftpumper af mærket Medo som yder 45L i minuttet.

Et andet problem er gulvet. Carsten fik støbt et beton gulv som han så har malet med epoxy. Men da der kom vand på gulvet boblede det op og skallede af, og det er jo ikke så heldigt i en akvarieforretning:


Så nu vil Carsten tage fat i forhandleren og finde ud af årsagen. Det er ellers renset,slebet og vasket efter producentens anvisninger


20. april 2006

Så er der kommet vare hjem!Nu er alle lystofrør, luftpumper og varmelegemer kommet. Nu skal de blot monteres, og så er alle akvarierne klar til fisk.

Der er ikke kommet mindre end 336 spande med 10 Liter Tetra Cichlid Sticks foder hjem! De første spandfiltre er også kommet af mærket Tetra Tech.

12. maj 2006 - MalawiCarsten åbner den 22. maj 2006 kl. 10

Gulvets uheldige opførsel skabte en masse ekstra arbejde:


Men det lykkedes heldigvis at få det pænt igen. Se bare herunder:


Her på den ledige gulvplads skal der stå vare.

Så kom der 1 tons sand og 700 kg dæksglas!!!


Carsten havde en masse fisk i de gamle lokaler. Her påbegynder Carsten flytningen af mere end 3.000 fisk over i de nye lokaler!

Nu er det begyndt at ligne en rigtig akvariebutik. Carsten undskylder rodet, og der var ikke lige sat lys op i de bagerste akvarier da billedet blev taget:


De første selskabsfisk er kommet. Det drejer sig bl.a. om guppy, platy, saksehaler, gibbiceps, plecostomus, skyttefisk og kuglefisk. På onsdag får Carsten muligvis sin første store sending fra Sydamerika. Speditøren kan ikke se AWB nr. endnu, så sendingen kan muligvis blive lidt forsinket.


Her er lidt billeder af de første ikke-malawi der kom ind i Malawicarstens nye forretning:


Herover ses en flok Honning gurami som et medlem fra Aalborg akvarieforening vand en opdrætskonkurrence med.

Herunder ses en masse Guppyhanner:


og her et billede af kuglefisken C. lorteti :

d. 22. maj 2006 kl. 09.20

Om ca. 40 minutter slår Carsten dørene op til hans nye butik. Han har fået ryddet op, og elektrikkerne skynder sig for lige at få de sidste ting på plads. Her kan du set disken før og efter:

Før:

Efter:

Nu er der kommet kommet lys i alle akvarier:

Her ses en lille stime rødnæser, og gad vide om det er øl til de besøgende? Det skulle nok skaffe nysgerrige gæster til butikken ;-)

Med åbningen af Eksternt link http://www.malawicarsten.dk/ i Gistrup ved Aalborg er denne lille artikel blevet færdig. Nu er der blot tilbage at ønske at en masse spændende fisk finder vej til de over 330 akvarier, og videre hjem til os akvarister.


Du kan deltage i debatten her:

Eksternt link http://www.akvariesiden.dk/forum_ny/forumview.php?cat=4&id=237284
Denne artikel er skrevet af:
Karl-Henrik Arendt, artikler@akvariesiden.dk