Med og uden farve...

Forfatter: Karl-Henrik Arendt
Oprettet: 05/01-2008 05/01-2008
Sidst redigeret: 05/01-2008 05/01-2008
Oprettet under: Beretninger
 Del

Med og uden farve&

Af Karl-Henrik Arendt (gibson)Fortsat fra denne artikel:Eksternt link http://www.akvariesiden.dk/akvariet/vis_artikel_ny.php?id=243En overskrift der er helt urimelig, men mere om det senere. Da vi havde været hos Ækvator skulle vi videre mod Thues. På vejen fik vi handlet ost, vin og øl ind så vi var klar til om aftenen. Vi fik vist fyldt godt i vognen, men sådan en gang mandehørm pisker jo hurtigt en stemning op :-)Da vi ankommer hos Thues kaster vi os straks over den store rundvisning. Jan A havde ikke besøgt Thues tidligere. Thue går meget op i ungefødende tandkarper i vildform. Som medlem af Poecilia har han arter der er udryddelsestruet. Det jeg altid driller Thues med er at fiskene mere eller mindre er farveløse. Det er nu ikke helt tilfældet, men deres farver er knapt så iøjnefaldende som hos kulturtyperne. Det de ikke har i farver kompenserer de så for i adfærd. Det tror jeg alle os på turen vil medgive. Thues har overordentlig godt styr på hvordan fisken lever i det mexicanske højland. De fisk vi har derhjemme er sikkert lige så interessante, vi ved det bare ikke! Thue kan de utroligste historier om adfærd. Herunder nogle billeder af Thues fisk hvor nogle af billeder viser at overskriften ikke helt er fortjent, men hvor andre måske alligevel retfærdiggør det lidt ;-)

Ovestående viser at Thues fodrer med hele rejer (inkl. skal)
Dagen efter ankommer vi hos Kurt Sørensen. Kender I ham ikke, så har Thue tidligere lavet et interview med ham her:

Eksternt link http://www.akvariesiden.dk/akvariet/vis_artikel_ny.php?id=134Sidst jeg var hos Kurt var det sandelig også en fornøjelse. Men vejret havde dog en hvis indflydelse. Nu kunne man jo tro at Kurt havde sine fisk udenfor, men det er ikke tilfældet, selv om flere af arterne måske godt kunne trives udendørs. Nej det var der vi havde den kraftige orkan. Godt nok har flere killier kraftigere farver, men selvlysende i mørke vil jeg ikke kalde dem. Denne gang var vejret perfekt og vi havde en med der ikke havde oplevet killier live. Vi kom ind i akvarierummet, og det første jeg spurgte Jan A om, var om de ikke er vildt flotte? Det måtte Jan A medgive!

Jan, Rasmus og jeg fik skudt en masse billeder. De her fisk er simpelthen imponerende af udseende, men også adfærd. Det er i flere tilfælde fisk der egner sig bedst i sit eget lille akvarium. Til gengæld behøver akvariet ikke at være ret stort. 20L er fx fint til et par. Der er naturligvis undtagelser, men de arter du kan se billeder af går alle i små akvarier.Kurt deler utrolig rundhåndet ud af sine fisk til os. Rasmus og jeg får en masse helt surrealistiske farvede fisk med hjem. Senere dukker Jan frem og siger at han også gerne vil prøve. Så nu ryger der sikkert endnu flere malawier ud hjemme hos Jan ;-)Jeg havde på forhånd gjort 6 x 60L klar til killier mv. Vi får også en masse levende foder med hjem. Også medicin og yngelfoder bliver der delt ud af. Vi får så meget at vi har helt dårlig samvittighed over det.Nu vil jeg lade billederne tale for sig selv!

Herover står Kurt med en pose killi æg. Denne pose har han stående i reolen i flere måneder. Når tiden er er inden, så hælder han vand over, og derefter klækker æggende. Facinerende!!!Kurt har også Corydoras (pansermaller):
Vi sluttede weekenden af med at besøge AkvarieWest i Vorbasse. Som altid er Tonny venlig og kan fortælle lidt om hobbyen og de historier hans kunder bringer med sig. Rasmus fik lige som sidst vi besøgte West slæbt nogle Crenicichla med hjem. Det lignede et impulskøb, så gad vide om de ikke nu står og gnasker de farveløse bæster Thue gav ham med ;-)Billede fra Akvariewest.dk

Du kan læse mere om indehaveren Tonny her:

Eksternt link http://www.akvariesiden.dk/akvariet/vis_artikel_ny.php?id=121
Sidst vil jeg anbefale alle at tage rundt i landet og besøge akvaristerne og forretningerne.
Denne artikel er skrevet af:
Karl-Henrik Arendt, artikler@akvariesiden.dk