Kalksten: Billigt og flot

Forfatter: Claus
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 21/12-2009 21/12-2009
Oprettet under: Dekoration
 Del

Kalksten på den billig måde:

For ca. 2 uger siden stod jeg og ville have kalksten i mit akvarium. Det er et 325L, så jeg kunne godt regne ud, det ville komme til at koste en hel del. Kilo prisen på faxekalk ligger jo ca. ved de 25 kr. Det kan meget let løbe om i mange penge hvis man skal have fyldt et 325L op.

Derfor forhørte jeg mig rundt omkring efter tips til hvordan det kunne gøres billigere. Jeg fik at vide at Vesterhavet er fyldt med masser af kalksten (Hvad det selvfølgelig er), men det var ikke lige i nærheden af mig. Jeg fik også at vide at man langs kysterne ved Limfjorden kunne være heldig. Dog ende det med at jeg besluttede mig for at tage til Mønsted Kalkgrupper. Her var der selvfølgelig masser af kalk som var gratis.

Lige meget hvor man bor henne i Danmark er der mulighed for at skaffe kalksten gratis. Det kan være langs kyster, stenbrud, kalkminer eller en stenhugger osv. Ved at opsøge disse steder kan man sparer mange penge.

Få kalkstene til at se flotte ud:

Lige meget om man køber kalksten eller finder dem selv, så ser de gerne lidt matte ud. Der sidder nærmest et gammelt lag på dem som får dem til at se lidt slatne ud. Det jeg har gjort for at få mine til at se friske ud, er selvfølgelig at vaske dem, men også at slå dem i stykker. Ved at slå dem i stykker kommer der naturligt en ny frisk overflade frem. Hvis man har været inde hos en forhandler er det ikke sikkert man har lyst til at slå dem i stykker, men så må man finde sig i det lidt matte udseende. Man skal tage ud at finde nogle rigtig stor kalksten og så slå dem i stykker med en stor hammer. Derefter har man friske mellemstore sten. Når de er blevet slået i stykker er de nye sider selvfølgelig meget støvet, derfor kræver det en god rengøring. Ved at de slåes i stykker kommer der også mange skarpe kanter fiskene kan skære sig på, det er derfor klogt lige at slibe kanterne lidt.


Håber det var et råd der gør stenopsætningen både billigere og flottere.