Foder til yngel

Forfatter: Gunnar Lutzen
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 18/12-2009 18/12-2009
Oprettet under: Foder
 Del

Foder til yngel

Jeg er ofte blevet spurgt om hvilket foder jeg giver til mit nyklækkede fiskeyngel. Her er noget at det som jeg bruger, og det meste af det kan købes hos akvariehandleren:

Til små unger af Tetra-, Barbe– og Killifisk kan du begynde med Liquifry No. 1, og efter nogle dage med Mikromin eller noget lignende pulverfoder.

Til unger af guppy, molly og andre ungefødende fisk kan du begynde med MIKROMIN eller Liqiufry No. 2, eller almindeligt knust tørfoder.

Til malleyngel af pansermalle arter kan du begynde at fodre 1 dag efter at ynglen er klækket med Mikromin eller Liquifry No. 1. Efter 2 - 3 dage kan du fodre med knuste Tabimin piller eller med Mikromin.

Til malleyngel af Sugemalle arter kan du begynde at fodre med Tabimin piller og alger. Efter nogle dage skal yngelen have Tabimin og skoldede salatblade.

Til små unger af dværgcichlider, kan du begynde at fodre med Liquifry No. 1, eller Mikromin. Efter nogle dage, med almindeligt knust cichlidefoder.

Til unger af større Cichlider kan du begynde med knust cichlidefoder eller med Mikromin.

Et andet og særdeles godt begynderfoder til alt nyklækket fiskeyngel er nyklækket levende artemia. Dette kan du fodre i lang tid med og du kan samtidigt, af og til også fodre med lidt almindeligt knust tørfoder.

Æggepulver kan du også bruge som startfoder til yngel der ligger i vandoverfladen.

Dafnier og cyclops kan du også bruge som startfoder til flere slags fiskeyngel, men dette foder er ofte besværligt at få fat i.

Mikroorm og artemia er godt voksefoder til alt yngel der er mere end 3 mm store.

Når du fodrer fiskeyngel må du huske at ikke fodre for meget på en gang, men hellere fodre lidt flere gange om dagen. Noget som flere laver forkert og ofte glemmer, er at fjerne gamle foderrester væk hos yngelen og skifte lidt vand hver 2. til 3. dag. Husk at det vand i hælder tilbage til yngelen, skal have samme temperatur som det vand yngelen svømmer i. Da yngelen er blevet ca. 5 - 7 mm store, kan du tilsætte 1 - 3 små snegle sammen med yngelen. Dette er fordi, at sneglene spiser de gamle foderrester, men selv om du har snegle i, husk at skifte lidt vand af og til.

Tekst Gunnar Lützen ©

Deltag i debatten her:
Eksternt link http://www.akvariesiden.dk/forum_ny/forumview.php?cat=12&id=24990...