Mal-ta-vi tur

Forfatter: Bo
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 21/12-2009 21/12-2009
Oprettet under: Besøg og møder
 Del


Ideen startede hos Thomas fra Århus. Indkøbstur til Mal-ta-vi, en af Tysklands største grossister med speciale i cichlider. Fra idé til virkelighed var der ikke langt. Ideen blev lagt ud på nettet, hvor mange var interesseret i den.

Der blev længe diskuteret frem og tilbage, og til sidst blev det besluttet hvordan programmet skulle se ud.

Afgang lørdag morgen D. 13/3-04 kl 03.00. Ankomst Maltavi lørdag kl 11.00. Afgang fra Maltavi kl 13.30 og videre til Airfish og derfra hjem kl 15.00. Ankomst Odense kl 23.00.

Så langt så godt.

Nu er planlægning jo en ting, og virkelighed noget ganske andet, oder?

Forhåndstilslutningen gik godt, mange var meget interesseret i projektet.

Efterhånden som datoen nærmede sig, faldt der dog nogen fra, så vi endte op med at være 5, passende til en bil. Endelig oprandt dagen, Per og Flemming mødte op hos undertegnede i Odense kl 3.00 som aftalt. Videre til Middelfartstation hvor Thomas stod klar. Så var der kun tilbage at standse på Hylkedal rasteplads hvor Dennis var klar til afgang.

Så var der afgang mod Frankfurt, 750 km længere sydpå. Kilometerne forsvandt ganske langsomt ligesom timerne. Det blev dog hurtigt klart at tidsplanen havde været lige lovlig optimistisk. Men vi mente dog ikke at det var mere end, at den skulle vi nok klare. Så nærmede Frankfurt sig, tid til at se på kort. Første brøler, alle var overbevidste om at en af de andre havde et. INTET kort i bilen. Der blev fortalt om bærbare pc'ere og mobile GPS'ere, der desværre stod i Odense(det hjalp os jo ikke meget).

Nå, vi havde da en rutebeskrivelse. Den skulle vise sig at være, mildt sagt, mangelfuld, og på tysk.. Det blev aftalt at anskaffe et kort over Frankfurt og omegn under en tankning. Da vi nærmede os stedet hvor vi skulle dreje af Autobahn, fandt nogle lyse hoveder en meget kortere genvej via det fine nye kort. Den tog vi. Brøler nr 2.

For at gøre en lang historie kort - da vi ankom til Mal-ta-vi var kl 12.45 og ikke 11.00 som planlagt. Nu var dyre råd rådne. Airfish lukkede kl 15.00 og lå 30 km nordpå.

Nå, vi kiggede på fisk hos Maltavi til kl 13.30 hvorefter de to mest Tanganyika interesserede, forfatteren og Per, kørte til Airfish alene. De øvrige 3 var langtfra færdige. Udbuddet af Malawicichlider, hos Maltavi var så stort, at der skulle bruges langt mere tid, til både at se det hele, og udvælge sig hvilke man ville have med hjem.

Vi ankom til Airfish kl 14.15 og så på mange spændende fisk til kl 15.30.

Der var netop ankommet en ny sending, med bla. en sjælden Petrochromis.

Fuldvoksne Frontosa fra Zaire, og en masse andet godt for Tanganyikafolket.

Desværre lå prisnivuet over vores økonomiske vilje og formåen. Så vi takkede af hos Airfish, og vendte atter næsen mod Mal-ta-vi.

Vel tilbage hos Mal-ta-vi, fik vi handlet de sidste fisk, da et nyt problem opstod, der var simpelthen ikke plads til det hele i bilen. Alle de gode tilbud vi havde fået, fyldte alt for meget. Men vi fik pakket om, så vi kunne efterlade en tom kasse, og det sidste kunne med nød og næppe, masses ind i bagagerummet.

Det optimale ville helt klart have været, at have 2-3 timer mere til rådighed til at se og købe fisk. Men det skal jo igen holdes op mod den samlede tidsplan. Havde vi valgt at forlænge turen ret meget mere, skulle vi have haft en overnatning. Det ville så igen have gjort turen væsentligt dyrere og længere.

Hjemturen foregik uden den store dramatik, vi ankom til Odense kl 03.00 søndag morgen. Godt trætte og mørbankede.

Når man så ser på turen i bakspejlet, var det så det hele værd? Tjae, det er vel op til øjnene der ser. Spørger du min kone vil jeg tro at svaret er nej. Spørger du i min bank, er det vel det samme. Spørger du mig, vil jeg straks og uden tøven svare, JA.

Det sociale samvær med ligesindede, kan ikke overvurderes. Det at komme ud og se andre fisk, end dem vi ofte ser i DK er jo altid spændende. En god handel? Se det er straks vanskeligere at svare på. Men hos Mal-ta-vi virkede det som om man var lidt benovet over, at 5 gale dansker ville køre 1800km for at se netop deres forretning. Og jeg mener at vi fik nogle oprigtigt gode tilbud, som vi benyttede os af.

Jeg har dog også prøvet steder hvor man var fuldstændigt upåvirket af, hvor vi kom fra.

Så mit råd til andre må være. Har du lysten så gør det, og vent med at se på regningen til du kommer hjem.

Selve køreturen var rimelig billig 260,- pr næse. Men det er hårdt at sidde og skrumle i bil (selvom det var en Volvo) i så mange timer. Havde vi været ville vi nok have overvejet at leje en bus. MED køjeplads.


Bo