Sådan blev jeg akvarist

Forfatter: Brian Frederiksen
Oprettet: 05/01-2008 05/01-2008
Sidst redigeret: 21/04-2011 21/04-2011
Oprettet under: Beretninger
 Del

Dafnier før fisk
-------------------
For mit vedkommende startede det med, at jeg købte en portion dafnier. Jeg havde ikke engang et akvarium på det tidspunkt, men bare det at have de små hjuldyr i et syltetøjsglas, vakte min interesse for fisk.
Det næste projekt var så at anskaffe et akvarium, min far købte et gammelt rustfrit et med smadret siderude, det var på 50 l.
Nu skulle der ske noget, og jeg gik ned til nærmeste dyrehandel og købe et par guppyer, pris:1 kr. (der er godt nok sket noget med priserne siden 1966 *s*).

Fra børnearbejde til mini-zoo
---------------------------------------
Jeg begyndte at arbejde i Åboulevardens Akvarium som 7-årig! Det var et efter-skole job, som gik ud på at fodre og gøre rent hos dyrene, ugelønnen var 5 kr., en ret fyrstelig løn dengang. Der var jeg i tre år, til vores storfamilie flyttede fra Indre Nørrebro ud på landet, til Albertslund, en halvfærdig byggeplads, hvor folk flyttede ind i lejlighederne efterhånden som de blev færdige.
Jeg fik hurtigt et nyt job, hos Albertslund Dyrecenter, og det var spændende, for her havde de alle mulige og umulige dyr. Der var bl.a. Flyveegern, som jeg aftog, da de viste sig at være usælgelige. Flyveegern er nataktive, så det var ikke så meget, man så til dem, men når de var vågne, var de nogle værre rødder, den mindste smutvej i buret, så var de ude næste morgen. Min ellers tålmodige mor hadede efterhånden de egern. De dukkede op alle vegne i lejligheden, hvis hun gik på toilettet om natten, havde hun pludselig selskab af 7 egern som var i gang med at stjæle lokumsrullen, den var jo god at bygge rede af. Mine stuefugle forsvandt en efter en, de små forbrydere brød ind hos kanariefuglene og åd dem.
Mit værelse lignede en mini-zoo. Jeg havde efterhånden også fået tiltusket mig et større antal akvarier, så når man skulle ind på mit værelse, skulle man næsten bruge et kort for at finde rundt. Der var efterhånden tolv akvarier, en halt hare i bur, 14 hamstere, diverse marsvin, 7 flyveegern, bure med undulater, kanariefugle og finker - på 12 kvm.
Pludselig måtte jeg kun have fiskene, mødre kan være lidt sære. Resten af dyrene skulle ud, mine søskende klagede også over, at der var en underlig lugt i hele lejligheden. Jeg havde også lidt svært ved at holde på mine kærester, de kom kun på mit værelse én gang, og så havde de altså ikke tid til at komme sammen med mig mere.

Salamandre - og muræneål i badekarret
-------------------------------------------------------
Det gav lidt plads, da jeg kom af med dyrene. Nu kunne der komme lidt flere akvarier ind, jeg lavede akva-terrarier, som skulle huse nogle hjemmefangede salamandre (det må man vist ikke idag, er de ikke fredede?). Det gik fint i starten, men salamandre går jo på land om vinteren, og det gjorde mine også. De kravlede ud af akva-terrariet og blev først fundet ved forårs-rengøringen. De var indtørrede som mumier, et par stykker havde dog nået at holde blodtrykket oppe hos min ellers rolige mor, når hun mødte dem kravlende rundt i huset; man kunne tydeligt høre, når hun fandt dem.
Hos dyrehandleren fik jeg 2 muræneål forærende, det var en lørdag formiddag, og jeg havde ikke noget ledigt akvarium, så jeg fyldte badekaret med vand, smed ålene i og tog tilbage til arbejdet. Hvorfor min mor skulle skrige, da hun kom ud på badeværelset, ved jeg ikke, det var da nogle søde ål.

Mange fisk og akvarier og en (ny) kone senere
---------------------------------------------------------------
Der er nu gået en del år, siden mine første fisk flyttede ind. Antallet af akvarier og fiskearter, som har boet hos mig, er næsten uendeligt. Jeg har haft alle mulige fisk, cichlider, tetraer, maller, ungefødende, osv.
For 8 år siden besluttede min hustru gennem 20 år sig for at søge nye græsgange. Hun efterlod sig lidt møbler, 3 stk., og vores 3 børn. Det blev lidt tomt at se på, men efter kort tid kunne jeg også se de nye muligheder.
Tomme vægge er det samme som masser af plads til akvarier, så der kom et par ekstra ind i stuen, og dobbeltsengen blev skiftet ud med en enkeltseng. Jeg havde jo de tre børn, jeg skulle bruge, og det gav plads 3 stk. 70 liters akvarier i soveværelset.
Nu er det hele jo ikke fisk, og på et tidspunkt oprettede jeg en profil på Jubii Chat, hvor jeg mødte cirkeline.dk, som også er ivrig besvarer af spørgsmål på akvariesiden.dk. Hun blev importeret fra Jylland til Lolland, og blev hurtigt grebet af interessen for akvariefisk. Nu har hun et akvarium på 352.l ( special byg ) . Cirkeline.dk havde aldrig været akvarist før, men er enormt god til at dekorere og få nye ideer.

Status lige nu :
--------------------

1 sal : 1x85.l - 2x128.l - 1x180.l - 2x200.l

Køkken : 3x200.l

Entre: 720.l

Stue: 352.l

Alle akvarier på nær stueakvariet bebos af guppyer og maller .

Denne artikel er skrevet af : Brian Frederiksen aka : brib

Sidst redigeret 11-07-2010