Tilslutning af kalkreaktor

Forfatter: Esben Sebastian Karlsson
Oprettet: 26/03-2008 26/03-2008
Sidst redigeret: 26/03-2008 26/03-2008
Oprettet under: Saltvand - Gør det selv (DIY)
 Del

Jeg har før haft kalkreaktorer i mine akvarier, og pga. dovenskaben, tænkte jeg at dette måtte være nok at tilfører flydende calsium til mit akvarium.Dog blev jeg hurtig træt af dette, da akvariet helst skal have en stabil tilførelse af calsium, så jeg besluttede mig for at købe 2 stk. Grotec, jeg valgte den model der hedder Grotec HCR 110, da den går op til 2000 l. akvarier, så var jeg ihvertfald sikret til både mit 600 l. og mit 900 l.Før i tiden brugte man groft koralgrus i sin kalkreaktorer, men der er sidenhen kommet flere produkter som er langt mere effektive. Jeg valgte det medium der hedder ARM, da det smelter ved en ret lav tilførelse af Co2, samt at det har et strontiumindhold på 50 gange så meget som andre produkter på markedet.Jeg startede med at samle reaktoreren, hvorefter at jeg hældte mediet i og gjorde den klar til brug.

Det var meningen at jeg ville have fundet en lille pumpe som skulle kunne føde reaktoren, men jeg anvendte hævertsystemet via mit overløb.

Jeg havde en 6 kg. Co2 flaske liggende som jeg koblede på reaktoreren.

Man skal vente med at sætte Co2en til, indtil at reaktoren er helt fyldt og vandet løber igennem og ned i sumpen. Co2 skal man opjustere meget roligt, indtil at der begynder at komme Co2 i bobletælleren. Det tager lidt tid, og det kan godt være at man de første par dage skal skrue lidt op og ned for Co2en for at få den rette mængde igennem. Der skal komme en boble hvert anden sekund.

Jeg kan herefter 3 uger se en væsentlig forskel i mit akvarium. Både med hensyn til mine koraller men også de røde/lilla kalkalger.

Esben 2008