2 Defekte Pumper

Postet under : Akvariesiden.dk - Teknik og udstyr
Visninger : 1048



Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger Mr.P (Inaktiv) - 16/06-2016 22:53 16/06-2016 22:53
Min ellers gode gamle Eheim 2078 var begyndt at blive utæt, der kom vand ud der hvor ledningen sidder.

Jeg prøvede alverdens ting og skiftede alle pakninger lige meget hjalp det.
Jeg købte en brugt fundet på nette, kommer hjem og sætter den til....præcis samme
problem.... vandet pisser ud ved lednings stykket ;( ;( ;(

Hvad pokker skal og kan jeg gøre ved dem ?
har ikke lige råd til at købe en stor ny bandit til at trække mit 530ér :(

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med et svar på om det kan laves og hvordan.
jeg har googlet flere sider, alle på engelsk og jeg fatter intet af hvad jeg kan gøre

Håber nogle kan hjælpe så jeg ikke mister alle mine fisk

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Superbruger malawicarsten - 17/06-2016 07:14 17/06-2016 07:14
Hvad med denne video?

https://www.youtube.com/watch?v=WC5BAJocTZc

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger Mr.P (Inaktiv) - 17/06-2016 08:53 17/06-2016 08:53
det er en anden jeg har, 2078 pro3e
har set videoen men kan ikke rigtig se hvad og hvordan

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger brib - 17/06-2016 10:21 17/06-2016 10:21
Sakset fra Akvarie-west vedr. Eheim 2078

Selv har jeg fået byttet 2 pumpehoveder i tidens løb.

Beskrivelse:
Eheim 2078 forhandles ikke her i forretningen på grund af for mange reklamationer. Reservedele til filteret findes her nedenfor.

Ydeevne: 1.850 liter/timen.
Løftehøjde: 2,6 m.
Filterbeholder volumen: 14,5 liter.
Filter volume: 8,0 liter.
Forfilter volume: 0,6 liter.
Strømforbrug: 10-35 W.
Dimentioner cirka: 534x264x264 mm.

Eksternt link http://www.akvarieforretningen.dk/product.asp?product=3162

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger Mr.P (Inaktiv) - 17/06-2016 10:36 17/06-2016 10:36
brib skrev :
Sakset fra Akvarie-west vedr. Eheim 2078

Selv har jeg fået byttet 2 pumpehoveder i tidens løb.

Beskrivelse:
Eheim 2078 forhandles ikke her i forretningen på grund af for mange reklamationer. Reservedele til filteret findes her nedenfor.

Ydeevne: 1.850 liter/timen.
Løftehøjde: 2,6 m.
Filterbeholder volumen: 14,5 liter.
Filter volume: 8,0 liter.
Forfilter volume: 0,6 liter.
Strømforbrug: 10-35 W.
Dimentioner cirka: 534x264x264 mm.

Eksternt link http://www.akvarieforretningen.dk/product.asp?product=3162






jeps den havde jeg også læst men ikke hvad fejle er ?
den har kørt flere år upåklageligt og efter en rens ...bum så smider den vand

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger brib - 17/06-2016 13:22 17/06-2016 13:22
Indlægget er rettet 17/06-2016 14:10 17/06-2016 14:10 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

#5: Jeg er kommet frem til at det er pakningen i selvansugningen der bliver utæt. og dermed løber der vand ind i selve pumpehovedet . Og det eneste sted vandet kan komme ud, er gennem hullet til ledningen .

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger brib - 17/06-2016 14:14 17/06-2016 14:14
Indlægget er rettet 17/06-2016 14:15 17/06-2016 14:15 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

På en ældre model ( 2028 Pro II) har jeg simpelthen lukket selvansugningen af med scilikonelim på den side der vender nedad.

Selvansugningen er så blokeret - men tæt. Og da jeg alligevel suger pumpen an ved at suge i udstrømmerslangen, har det ikke nogen betydning .

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger Mr.P (Inaktiv) - 17/06-2016 17:07 17/06-2016 17:07
brib skrev :
På en ældre model ( 2028 Pro II) har jeg simpelthen lukket selvansugningen af med scilikonelim på den side der vender nedad.

Selvansugningen er så blokeret - men tæt. Og da jeg alligevel suger pumpen an ved at suge i udstrømmerslangen, har det ikke nogen betydning .



Hvor sidder selvansugeren på min pumpe ?
For så må jeg da prøve det med at lukke den af

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger Alpina - 17/06-2016 20:36 17/06-2016 20:36
Her er en mulig reparationsløsning, kopieret fra en udenlandsk side:

>> You just need a £2 o-ring for the priming button seal. Take the head off and there will be 4 screws with a T9 star bit, remove these and the head cover pops off. Another 4 T9 screws then hold the priming button to the head, remove this and inside will be a white rubber membrane and a hard white seal, get a rubber o-ring to fit around this. <<

Jeg benytter så vidt muligt aldrig selvansugeren på mine Eheim 2075 - for netop at undgå senere utæthed.
Jeg fylder indsugningsslangen med vand, så kører det uden problemer.

Selvansugerknappen sidder øverst på pumpehovedet.

Nogle Eheim-pumper kan blive utætte i toppakningen hvis man løfter i pumpehovedet med spanden fyldt med vand. Man skal istedet sætte en hånd under spanden og løfte på den måde.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger Mr.P (Inaktiv) - 17/06-2016 22:37 17/06-2016 22:37
Så langt så godt......

og her skal jeg nok lige guides lidt :P

Hvor skal jeg sætte o-ringen, og kan man overhovedet bestille en 'helt ny gummimembran nogle steder ?




Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Bruger brib - 18/06-2016 08:44 18/06-2016 08:44
#10: Jeg så et komplet sæt pakninger da jeg søgte på akvarieforretningen.dk .

Men jeg ville da i første omgang prøve at smøre de gamle med scilikonespray.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger Mr.P (Inaktiv) - 18/06-2016 23:37 18/06-2016 23:37
brib skrev :
#10: Jeg så et komplet sæt pakninger da jeg søgte på akvarieforretningen.dk .

Men jeg ville da i første omgang prøve at smøre de gamle med scilikonespray.


Det er denne pakning/gummimembran jeg ikke kan finde som res. del nogle steder


Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #13
Bruger Alpina - 18/06-2016 23:42 18/06-2016 23:42
Brugsanvisningerne indeholder ikke anvisning på hvordan man skiller pumpehovedet ad, så det er nok en sjælden operation og det kan være årsag til at reservedelene ikke er lagervarer i butikkerne.

Prøv at spørge Akvarie West eller en anden Eheim-forhandler om de kan skaffe reservedelene hjem.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #14
Bruger Mr.P (Inaktiv) - 18/06-2016 23:50 18/06-2016 23:50
Indlægget er rettet 18/06-2016 23:51 18/06-2016 23:51 Vis/Skjul det oprindelige indlæg



Det prøver jeg, tak for svar :)
Det prøver jeg, tak for svar :)

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #15
Bruger Kristian Paaske - 19/06-2016 11:12 19/06-2016 11:12
Ellers så skriv til Carsten Holm ved Ringe de har alt i o'ringe. Jeg har flere gange købt hjem fra dem til mit CO2 anlæg.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #16
Bruger Mr.P (Inaktiv) - 19/06-2016 12:24 19/06-2016 12:24
Kristian Paaske skrev :
Ellers så skriv til Carsten Holm ved Ringe de har alt i o'ringe. Jeg har flere gange købt hjem fra dem til mit CO2 anlæg.



Den med pilen er det en O ring ? troede det var en pakning/membran

omvendt tænkte jeg at lime alle 6 dele sammen med akvarie silikone for at lukke
det af og gøre den tæt . godt nok kan jeg så ikke længere
bruge den der pumpearm.... men ville det virke efter hensigten tror i ???




Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #17
Bruger brib - 20/06-2016 21:32 20/06-2016 21:32
Jeg er vist ikke den rigtige at spørge til råds lige nu .

Nu har jeg brugt 2 dage på at fejlfinde på en JBL Cristal 1500e, uden resultat. ( Samme problem som dine Eheim )

Til sidst gik jeg ud mit lille Akva- værksted inden jeg kylede lor*** ind i væggen i bare arrigskab.

O ring skiftet - pumpehoved forsøgt skilt ad, men det kan ikke skilles før slangeadaptoren er taget fra , og den sidder så fast at jeg bukkede 2 gafler uden resultat. Og jeg kan høre at det er fra selvansugningen den suger falsk luft. ;(

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #18
Administrator Sponsor ken kætbak - 21/06-2016 17:58 21/06-2016 17:58
# køb en Tetratec :D :D

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #19
Bruger brib - 21/06-2016 20:31 21/06-2016 20:31
ken kætbak skrev :
# køb en Tetratec :D :D


Det er ikke engang min egen pumpe :) i #- Men en jeg skulle prøve at fikse

Her bruger vi udelukkende Elefantfødder som er koblet sammen . Det virker som HMF , men er drevet af Powerheads og luft .

Annoncører
Annoncører