Førstegangs akvariet! Begynder spørgsmål !

Postet under : Akvariesiden.dk - Mit Akvarium
Visninger : 274



Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger Hyggefiskeren (Inaktiv) - 03/12-2017 22:43 03/12-2017 22:43
Hej ! Min kæreste og jeg har for en uges tid siden købt et akvarium på 54l liter og har endelig fået nogle fisk i. Vi synes dog at vandet ikke er helt så klart som vi ser på andres billeder, og synes jeg kan læse mig frem til at det kan være på grund af planterne og at det efterhånden nok skal blive klart. Hvor tit anbefales det at man skifter vandet til en start? Og kan man gøre noget for at farven i vandet bliver mere klar? Vi har noget der hedder AquaLife der skulle hjælpe på at få den krystalklare farve, men det skal vidst kun bruges 1 gang ugentligt eller ved isættelse af nye fisk.

På forhånd tak ! (y)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger mob93761 - 04/12-2017 02:01 04/12-2017 02:01
Allerførst tillykke med Jeres nyerhvervelse. Håber den vil give Jer mange gode stunder fremover.
Det er nok Jeres eventuelle roden rundt med planterne, der har hvirvlet lidt skidt ud i vandet. Planterne i sig selv gør ikke vandet plumret, og det skal nok blive fint at se på efter lidt tid.
AquaLife er et vandforbedrings middel, der tilfører akvariet en lille del af den bakteriekultur, der er nødvendig for at omsætte affaldsstofferne i akvariet/filtret til mindre skadeligt nitrat, der til dels kan optages af planterne og dels fjernes ved vandskift. Det er ikke nødvendigt at bruge et sådant middel, men kan være en hjælp. I skal kun tilsætte AquaLife i forhold til den mængde vand i fjerner/udskifter fra akvariet.
I et nystartet akvarium på størrelse med Jeres, ville jeg skifte ca. 25% af vandet et par gange om ugen i de første to til fire uger. Det ville jeg ikke gøre for at få vandet krystalklart, men for at hjælpe filtret, idet det skal have tid til at blive kørt ind. Fiskene er ligeglade med, om der er lidt skidt, der svæver rundt i vandet. I naturen ville mange fisk jo også leve i alt fra krystalklart vand til noget der bedst kan sammenlignes med ungernes mudderbad om sommeren.
Vandets farve afhænger blandt andet af om I har lagt en trærod i akvariet, idet en sådan vil afgive en hel del gul/brun farve. Det er helt og aldeles ufarligt, og vil aftage over en længere periode. Farven kan eventuelt fjernes ved at filtrere vandet med aktivt kul, men det synes jeg vil være spild i Jeres tilfælde. Tålmodighed er det der skal til.

Husk i øvrigt at filtersvampen bør renses i vand taget fra akvariet, og aldrig i vand fra vandhanen. Tag en portion vand fra akvariet ud i en spand, og rens filtersvampen heri, ved at klemme den sammen fem til ti gange nede i vandet. Den behøver ikke at blive skinnende ren, men sørg for at fjerne det værste skidt og ikke mere. Det er jo bakteriekulturen der gror på filtersvampen, der skal rense akvariet, så den skal I passe på at I ikke ødelægger.

I kan i øvrigt med fordel læse et par af de artikler der er her på forummet omkring opstart af et akvarium, f.eks. disse: Internt link http://akvariesiden.akvariefisk.dk/article/?Type=27

Annoncører
Annoncører