Aqua life er det ikke en wateronditioner?

Postet under : Akvariesiden.dk - Vandpleje og Kemi
Visninger : 1258Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger tosaa (Inaktiv) - 24/03-2018 17:21 24/03-2018 17:21
Hejsa.
Førhen brugte jeg happy life filtermedium. Som jeg ved fjerner klor og tungmetaller i vandhanevand og gør det til akvarie vand.
Siden er jeg så begymdt at bruge Aquastabils egen Aqualife. Men pludselig fik jeg at vide at det kun hjælper på bakterierne og fiskenes stress, at det rent faktisk ikke er en waterconditioner men er beregnet til opstart af akvariet.
Hmmm nogen der 100% ved og kan fortælle mig om der er noget i happy life der fjerner klor og tungmetaller eller om jeg skal til og ud og have fat i en waterconditioner også?
Magter dælme snart ikke mere kemi og teknik i mit akvarie.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Alpina - 24/03-2018 19:06 24/03-2018 19:06
Indlægget er rettet 24/03-2018 19:07 24/03-2018 19:07 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Drikkevandet i Danmark er af meget høj kvalitet og er uden klor og formentlig også uden tungmetaller.

Der er derfor ikke behov for at forsøge at forbedre vandet med tilsætningstoffer/"tryllevand".

Når filteret bliver fodret med ammoniak/ammonium og nitrit, så etablerer de nyttige bakterier sig af sig selv i løbet af 2-4 uger.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger Sølz - 25/03-2018 00:29 25/03-2018 00:29
Indlægget er rettet 25/03-2018 12:41 25/03-2018 12:41 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Tosaa,

Udfyld din profil, så vi ved, hvad du hedder/hvor du bor.
Der er absolut ingen grund til at komme kemi med dit formål i akvariet - glem det - spild af penge :D

Hvorfor den begejstring for kemi i akvarievand????? :o

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger KimJ - 25/03-2018 07:49 25/03-2018 07:49
#1
Det er nok Tetra Aquasafe der passer bedst til det du beskriver. Det er ikke nødvendigt at bruge i Danmark, da vi ikke længere bruger overfladevand (og dermed tilsætning af klor) som drikkevand.

Det kan dog stadig være en god ide at tilsætte Aquasafe når man tilfører nye fisk, hvis disse ikke er i tip-top kondition, p.g.a. indholdet af PVP, som er medvirkende til at fremme heling af skader på finner og slimlag i en situation hvor fiskene er lidt pressede.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger tosaa (Inaktiv) - 29/03-2018 15:07 29/03-2018 15:07
Tak skal i have. Tænkte det nok.

#3 som jeg skriver er jeg bestemt ikke begejstret for kemi. Tværtimod. Jeg gør bare det mest nødvendige.
Har haft akvarier uden kemi men der var vandet også vand taget direkte fra en ren å i baghaven. Siden jeg har opstartet akvarie i Aarhus by og er begyndt at læse på nettet hvafød andre gør. Hat jeg haft for mange problemer til ikke at bruge alle mulige for er for gødning og speciallys og kraftige pumper og Aqua life for at noget som helst af planter og fisk skulle overleve.


Hvorfor skulle folk dog vide mit navn og hvir jeg bor?? Tosaa er mit kunstner navn, det må være nok ????Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger tosaa (Inaktiv) - 29/03-2018 15:07 29/03-2018 15:07
Tak skal i have. Tænkte det nok.

#3 som jeg skriver er jeg bestemt ikke begejstret for kemi. Tværtimod. Jeg gør bare det mest nødvendige.
Har haft akvarier uden kemi men der var vandet også vand taget direkte fra en ren å i baghaven. Siden jeg har opstartet akvarie i Aarhus by og er begyndt at læse på nettet hvafød andre gør. Hat jeg haft for mange problemer til ikke at bruge alle mulige for er for gødning og speciallys og kraftige pumper og Aqua life for at noget som helst af planter og fisk skulle overleve.


Hvorfor skulle folk dog vide mit navn og hvir jeg bor?? Tosaa er mit kunstner navn, det må være nok ????Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger Principia - 30/03-2018 09:35 30/03-2018 09:35
#6 Det er fint at være lidt anonym, og selv vælge hvem man gider tale med. Den stil har jeg kørt i flere år her inde. Er dog blødt lidt op.

Man kan godt køre lowteck på hanevand. Det kræver bare lidt mere tålmodighed, og bøvl i starten for at finde den rette balance. Man skal være en anelse forsigtig, med at læse sig blind på nettet, og i disse lidt nørdede fora, fordi der kan man godt få det indtryk, at man skal have og bruge en masse skidt og skrammel for at holde sit akvarium kørende. Det findes et hav af hjælpemidler i dag, som kan gøre livet lettere. Men det er trods alt kun hjælpemidler, og mange glemmer at for bare 15-20 år tilbage var der ikke alle disse til at holde tingene kunstigt i gang.

Køb du hellere en god bog, helst brugt og af lidt ældre dato. Der vil du kunne finde mange svar, og nyttige lavpraktiske løsninger. Der efter kan du lade nørderiet løbe af med dig, med test, co2, beriget bundlag og alt muligt. Der findes ting nok at smide mønter efter hvis man til.


Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger tosaa (Inaktiv) - 05/04-2018 06:27 05/04-2018 06:27
Ja man kan hurtigt købe sig fattig.
Jeg havde selv akvarie for over 20 år siden, ig ja der var det uden noget som helst ud over vand fra åen. Ingen gødning, ingen bundlag, ingen co2, ingen conditioner, ingen aqua life ingen ting og så et gammelt gammelt lysstofrør bder have ustjent sine dage. Og alligevel voksede planterne som ukrudt. Det kan jeg slet ikke engang få dem til MED alle dr ovennævnte ting i dag. Har dog også prøvet at køre akvarie natural i dag og det gik slet ikke. Ved ikke hvad der er sket.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger KimJ - 05/04-2018 08:07 05/04-2018 08:07
Indlægget er rettet 05/04-2018 11:42 05/04-2018 11:42 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

#8
Min oplevelse er at virkningen de mange "nødvendigheder" man ser som uundværlige i dag, er stærkt overdrevet af diverse specialister på deres respektive områder.

Mine akvarier kører faktisk fint både med og uden de tekniske vidundere, så jeg har valgt gradvist at "vende tilbage til naturen", da det både er billigere og nemmere.

Måske er sandheden bare, at det er vigtigere at vide hvordan man bruger det udstyr man har ordentligt, end at skaffe sig nyt og "bedre", som man så heller ikke kan finde ud af? Den ide er selvfølgelig ikke så opmuntrende, når man lige er startet i hobbyen.

Oplevelsen af at ting fungerede bedre i "gamle dage" hører man ofte fra folk der har været med længe, og især fra de som har holdt pause. Det kan jo skyldes at noget af den viden man havde oparbejdet den gang, er gået tabt, men mon ikke det også har lidt at sige, at de fisk/planter man kunne købe på det tidspunkt, bare var mere hårdføre, også selv om det var samme arter som nu?

Alle dem som ikke kunne tåle mosten var jo allerede døde hos grossisterne/opdrætterne som dengang ikke havde adgang til flere tekniske hjælpemidler end os private.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger Principia - 07/04-2018 09:01 07/04-2018 09:01
Mon ikke det har noget at gøre, med at alt er blevet industrialiseret. Fiskene bliver skamopdrættet i store mængder, og gennem flere generationer end før. Opdrættere prøver at hive de sidste penge ud af selv det værste skrammel, som så sørger for vi kan få billige, men desværre også svagere fisk. Når jeg tænker på gamle dage, hvor man købte en sort Molly for 30kr, som var i super form. Det var ungdyr man fik i butikken, og 30kr var ikke billigt i 80erne, men lidt af en udskrivning, set i sammenhæng. I dag ser man stadig de samme fisk til samme priser, selvom 30kr i dag er ingenting, til sammenligning. Der er mange som ikke regner deres fisk for andet end forbrugsting, og når de dør, køber man jo bare nogen andre, fordi de ikke koster noget. At dyrene er blevet sarte, er bare en del af driftsomkostningerne.

Man kan bare se her inde for de sidste 5-8år, er adgangen til VF, blevet betydelig mindre. Ligesom mangfoldigheden af fisk er blevet ringere. Det er så noget vi til dels selv kan takke hinanden for. Jeg kan godt huske de gamle sider, hvor der nogen gange, var nogle heftige debatter, som tangerede til religionsspørgsmål, om det var den ene eller den anden fiskegruppe, som var det korrekte at have. De forskellige fraktioner stod så stejlt over for hinanden, at det udviklede sig til at en fiskegruppe har vundet over de andre. Selv nogle forhandlere deltog i debatterne, og var med til at favorisere, gruppen, med det resultat at markedet indsnævrede sig. der var også forhandlere som tabte sutten i perioden, fordi alle mere eller mindre skulle ligge inde med samme sortiment, og kæmpe om de samme kunder.
Der til kom så de lykkeriddere som hobbyen tiltrak den gang. Der kom flere som så en mulighed for at, få en indtjening, uden om skat, ved at sprøjte fisk ud i det private marked, som så igen var med til at kvæle forhandlerne. Jeg kan huske flere som havde akvariet som investering og ikke hobby, indtil de fandt ud af, at man nok ikke bliver rigt af det.

Spørgsmålet er så om vi er blevet klogere. Det tror jeg nu ikke, for historien har det med at gentage sig. Så i stedet for, at glæde sig over, at man kan se noget helt andet, end det man selv har, når man besøger en anden akvarist, går feltet stadig efter hvad moden og nogle trendsættere dikterer. Forhandlerne tager det ind de er sikre på at de kan lave en omsætning på, i stedet for at holde et akvarium fri, til nye spændene arter, som nogle kunne være interesseret i, eller prøve at få noget af det tabte tilbage. Før i tiden, måtte man bevæge sig lidt rundt, og man kunne gå på opdagelse, i de forskellige butikker. I dag er det stort set det samme over alt, så man lige så godt, kan nøjes med at købe lokalt.

Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om så mange mere, inden for en almindelig dagsrejse, som er et oplevelses besøg værd. Jeg kan kun komme i tanke om Neonfisken i KBH, Unimati Randers, og Nols i Sverige. De kan alle byde på nogle spændene, oplevelser, i et eller andet omfang, fordi de tager noget hjem nogen gange som stikker lidt ud, og som så også er akvarieegnet, for almindelige.

Når det så kommer til planter, er mit indtryk at mønsteret er det samme. Det er storstilet væksthusopdræt, med alt tænkeligt inden for hjælpemidler, som planterne er tilvænnet fra start, men som så gør det besværligt i vores akvarier. Der til kommer så et antal planter som bliver solgt som akvarieplanter, men som egentligt er potteplanter, og ikke egnet til at liv under vand. Eller flydeplanter som bliver brugt til bunddække. Så er man ude i, at man bliver afhængi af at have div. hjælpemidler for at holde skidtet i gang. Der er så nogen få som kan gøre det, med succes, mens den brede del, ligesom med fiskene lever med løbene udskiftninger. Det hele skal gå så stærk i dag, at væksthusene, laver planterne så hurtigt som muligt, med indtjening for øje, at kvaliteten går tabt.

Samt kan man sige at de nye moderne akvarister, ikke har den fornødne tålmodighed til at se deres projekt udvikle sig, stille og roligt, men hellere vil se et glansbillede fra start, og ikke kan forstå at det ikke lykkedes helt. I sær scabers akvarier, som mange ser som forbillede, glemmer de ofte, at der er to typer. Det ene er den tålmodige vej, hvor det har taget år at forme. Den anden er udstillers, som måske ikke kan lade sig gøre i praksis, men "bare" skal ligne en million over en weekend.

Puha det blev lidt længere end forventet. Må helle stoppe inden man lyder som en gammel sur mand.

Annoncører
Annoncører