Algevækst i nystartet akvarium ??

Postet under : Akvariesiden.dk - Alger
Visninger : 297



Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger peerj - 15/04-2018 21:08 15/04-2018 21:08
Har for 10 dage siden, startet en plante akvarie op på 275 liter, og har dertil læst en del om evt. algeproblemer.

Jeg har bare ikke skyggen af alger, så hvornår kan jeg frygte at det vil ske, eller vil det overhovedet ske.

Jeg har følgende i akvariet

25 stk neonfisk
7 stk Pansermaller
7 stk Ansistrus maller ca. 4-5 cm
15 stk Amano rejer.

Akvarie kører med følgende teknik.

2 x 29 watt Lumax Plant (tændt 6 timer om dagen)
1 x 29 watt Lumax White (tændt 6 timer om dagen)

CO2 anlæg med PH controller

Jeg har indtil videre skiftet 50% af vandet 3 gange. Vandet er super klart.

Mine værdier :

Hårdhed 16 dH
Nitrit 0,05
PH 7,5

De bedre hilsner
Peer




Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Alpina - 15/04-2018 22:41 15/04-2018 22:41
Du har tilsyneladende fundet en god balance mellem de 5 parametre
1. Lys
2. Gødning
3. CO2
4. Temperatur
5. Cirkulation

Eksternt link http://www.akvariegoedning.dk/index.php/om-planteakvariet-alger-g...

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger SAC - 24/04-2018 21:54 24/04-2018 21:54
Det er første gang, nogen klager over, at de IKKE har alger. :D :D :D
Nej, Alpina har ret. Du har på en eller anden måde ramt en god balance. Lad os håbe, det forbliver sådan så længe, som muligt.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger KimJ - 25/04-2018 07:55 25/04-2018 07:55
10 dage er måske også lidt vel hurtigt at "håbe" på et algeangreb?

En måneds tid er nok mere realistisk, men med de mange relativt hurtigvoksende planter er det helt klart en mulighed at der ikke kommer noget videre.

Annoncører
Annoncører