450 liter Amerikaner akvarie

Postet under : Akvariesiden.dk - Cichlider
Visninger : 902Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger Rie M. (Inaktiv) - 29/06-2018 23:58 29/06-2018 23:58
Indlægget er rettet 30/06-2018 00:04 30/06-2018 00:04 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Nu tænkte jeg det var på tide at få samlet alt indholdet om det nye sommerprojekt i en tråd.

Et par gode venner hjalp igår med at slæbe underskab op på 2. sal og få det samlet, det står nu klar til modtagelse af akvariet. Desværre er der røget en glimtænder i armaturet, så det ryger lige til en elektriker-ven inden det slæbes op, imellem tiden udnytter jeg den ufrivillige standby til lige at dobbelttjekke akvariet er tæt (better safe than sorry ;) ) Selvom forsikringen er på plads, er 450 liter vand flottere i akvariet end på stuegulvet.
Målene på akvariet er 150*50*60

Beslutningen er faldet på hmf-filter, så nu skal kontorhænderne på arbejde. Jeg har en ide om at lave en relativ stor overflade på måtten, da akvariet skal huse jordspisere der hvirvler en del op i sandet og derfor tænker jeg at der nok også kommer lidt mere snavs med rundt. Jeg håber at kunne bøje det indad, da klartvands rummet jo efter intens læsning, ikke behøves at være kæmpestort. På denne måde kommer filteret til at gå mere i et med akvariet og jeg kan få den store overflade jeg drømmer om. - Input her er meget velkomne, eftersom det er mit første DIY-forsøg!

Af besætning til akvariet er følgende i mine tanker:
Satanoperca Deamon, et enkelt par - Min største bekymring er om akvariet er stort nok til dem?
Thorichthys Ellioti eller en anden farverig art fra Geophagus-slægten - Alternativet til S. Deamon
Biotodoma Cupido, et enkelt par
Og så overvejer jeg om der er nogle mere rolige stimefisk, som ikke vil genere cichliderne for meget.. Eller evt en meget farverig art fra apistogramma til den lidt mindre sprudlende S. Deamon..

Nu går der nok endnu 1 måned til 1,5 inden fisk skal i, så jeg undersøger stadigvæk mulighederne og er åben for hjælp! :)

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Alpina - 30/06-2018 07:42 30/06-2018 07:42
Er det gavl-HMF eller hjørne-HMF du vil etablere?

Måtten skal sidde i spænd, så jeg forstår ikke hvordan du vil lade den bøje indad ?

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger Rie M. (Inaktiv) - 30/06-2018 08:41 30/06-2018 08:41
#2 Det er en hjørne-HMF jeg har i tankerne. Min plan var at lime to plexiglas el.lign fast, vertikalt på hhv. gavl og bagrude - For så at sætte måtten i spænd imellem disse to. Årsagen til jeg håber en sådan løsning er mulig er at akvariet ikke er det dybeste, så med et hjørnefilter minimerede jeg det tab. - hvad er dine tanker på dette?

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger scn - 30/06-2018 12:35 30/06-2018 12:35
#3
I forhold til HMF er der vist to gængse måder at lave dem på:
1. lade måtten sidde i spænd og lade den forme en kvart-cirkel
2. ikke sp meget spænd og lade den sidde lige.

Hvor jeg har hjørne-HMF har jeg valgt "2", og så en plexiplade med et stort hul i, så det er en plade der sidder er monteret. Det giver også en væg ved bundlaget som holder på det, hvis/når du om et par år (eller 5) tænker at det er tid til at rense/skifte måtten.

Du må ikke undervurdere behovet for plads bag måtten. Der skal være plads til pumpen, og måske også et varmelegeme. Hvis du bruger en plade med afstiver i toppen, skal du også kunne få hånden ned, for at fiske pumpen op når den trænger til at blive renset for slam.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger Rie M. (Inaktiv) - 30/06-2018 12:43 30/06-2018 12:43
#3 Ja, jeg har også lige snakket med min lokale akvarie-proff, det ender vidst med et almindeligt hjørnefilter i en kvart cirkel udad. Jeg har netop bestilt sort måtte hjem, 5 cm tyk og medium porestørrelse og købt en Eheim compactON 600, jeg havde egentlig deres 1000 i tankerne, for at der var tryk nok på, men fik afvide at 600 var rigeligt. Den er noget mindre, bruger kun 7 watt og skulle være helt lydløs såfremt den monteres korrekt. Så hvis den virker, klager jeg ikke.

Jeg læste godt om det der med at lave sandblænder af plexiglas, men kan også se det mest af alt er en smagssag - Jeg er ikke sikker på mine evner rækker så langt, så jeg holder mig til den simple fremgang umiddelbart.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger KimJ - 30/06-2018 17:00 30/06-2018 17:00
Hvorfor ikke bare lade den sidde i spænd mellem for- og bagrude? Det er i mine øjne det der virker mest diskret (faktisk bare en sort væg) hvis man ellers får dækket ruden af der hvor svampen sidder. Det giver også et ekstremt effektivt filter, som i princippet aldrig skal renses.

M.h.t. fskesammensætningen, tror jeg ikke rigtigt det vil blive særlig godt med S. saemon og T. ellioti sammen. Jordspiserne vil næppe kunne klare sig mod Ellioti når de sidste går i leg, hvilket de nærmest garanteret vil gøre.

Desuden bliver S. daemon også pænt stor, og da de trives bedst i en lille flok, kommer de til at fylde for meget.

Du kunne nok finde 1-2 par cichlider af passende størrelse/temperament som kunne sættes sammen med T. ellioti, men der vil altid være en risiko for at nogle af fiskene bliver trykket af de andre.

Et mere sikkert bud ville være et par cichlider, med nogle robuste stimefisk, maller og/eller pansermaller som ikke kræver deres eget faste territorium.

Man KAN dog godt være heldig med 2-3 forskellige cichlidepar:

Eksternt link http://www.kim-jakobsen.dk/Freshwater/Akvarieoplysninger/Amerika%...

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger Rie M. (Inaktiv) - 30/06-2018 17:31 30/06-2018 17:31
#6 Jo jeg har godt nok gået og grundet en del over placeringen af det filter. Tror jeg tænkte at det udseende mæssigt var pænest at trække væk fra forgrunden, men så snart filteret kommer hjem prøver jeg at sætte det både på den ene og den anden måde.
Det er klart at effektiviteten er vigtigere

Jeg ville ikke blande S. deamon og T. ellioti, jeg ville vælge enten den ene eller anden - Såfremt deamon blev afvist af specialisterne herinde til 450 liter ville jeg vælge ellioti - Men først nævnte er klart favoritten.

En lille flok er det 2 hunner til en han, eller tænker du de der gængse 5 stk sammen? Artsbeskrivelsen af S. deamon trænger til at blive revideret i hvert fald, der holdes de bedst som par på 325 liter.. Jeg syntes selv literstørrelsen er for lidt, men hvis der yderligere skal gå 3 fisk mere end det der står i beskrivelsen så er 450 liter ikke stort nok kan jeg se. *skeptisk*

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger Rie M. (Inaktiv) - 30/06-2018 17:32 30/06-2018 17:32
Og super fed inspiration fra linket, meget smukke akvarier du har opsat!

Annoncører
Annoncører