Mit guppy yngel dør...

Postet under : Akvariesiden.dk - Sygdomme
Visninger : 293



Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger Sayuri78 - 07/09-2019 12:09 07/09-2019 12:09
Nu har jeg over 1,5 - 2 uger mistet 10-15 unger, de går for sig selv, de ser sunde og raske ud men lige pludselig ligger de på bunden og er passive og dør. Nogen der har bud på hvad det kan skyldes?
Skal lige sige at de har et 60 liters akvarie for dem selv og jeg laver ugentligt vandskifte på 1/4-1/3 vand. De har nogle flydeplanterog ellers bar bund. Har godt nok for 14 dage siden fjernet et tyndt lag sand som var bundlag på daværende tidspunkt.
Kan det være årsagen til at de nu falder fra som fluer af forgiftning eller har jeg sygdom i akvariet?
Håber nogen kan hjælpe??

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Alpina - 07/09-2019 16:15 07/09-2019 16:15
Hvilket filter benytter du?

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger Sayuri78 - 07/09-2019 17:12 07/09-2019 17:12
Alpina skrev :
Hvilket filter benytter du?

Jeg bruger elefantfod med luft og har gjort det sådan her i mange måneder efterhånden. Tror du det kan være det? Jeg har en hel reol med 6 akvarier i samme størrelse der har samme filtre, nogle kun med voksne andre både med voksne og yngel i samme... de andre er der ikke dødsfald i??

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger Alpina - 07/09-2019 19:19 07/09-2019 19:19
Elefantfod er udmærket hvis man ved rensning renser den i en spand akvarievand, så man bevarer flest mulige af de nyttige bakterier som omdanner ammonium og nitrit.
Det tager 2-4 uger at etablere de nyttige bakterier på svampen.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger DPedersen - 08/09-2019 02:26 08/09-2019 02:26
Alpina det er en myte med rensning i akvarievand. Medmindre vandværket har puttet klor i vandet for en eller anden grund (som normalt ikke gøres i Danmark), har det ingen betydning, om det renses i akvarievand eller hanevand.

Trådstarter. Kan se du skriver du har prøvet mange kuld før, så mit gæt er simpelthen bare et dårligt kuld. Det sker. :)

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger Alpina - 08/09-2019 12:54 08/09-2019 12:54
Det er ikke en myte med anvendelse af akvarievand, men det er temperaturen der er det vigtige.
Akvarievandet har den temperatur som bakterierne ønsker.
Hvis man renser filter i hanevand, er det vanskeligt/besværligt at ramme omkring de 25 grader.
For koldt eller for varmt vand vil reducere mængden af nyttige bakterier.
Den helt store bommert er, at koge filteret.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger Axelrodi - 08/09-2019 13:02 08/09-2019 13:02
Der er en myte at man skal rense filtermedie i akvarievand. Bakterierne bliver ikke slået i ihjel i ledningsvand. Jeg har været i hobbyen i over 40 år, der er mange myter og det er en af dem.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger DPedersen - 08/09-2019 14:10 08/09-2019 14:10
Indlægget er rettet 08/09-2019 14:24 08/09-2019 14:24 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Som #7 også skriver, så er det en myte. Koge, ja, det siger vel sig selv? Men bakterierne i filteret kan sagtens tåle at blive udsat for koldt eller varmt vand inden for et område på 10-40 grader i få minutter. Intet vand du behageligt kan skylle filteret i går ud over den range :)

Man skal dog huske at bakterierne sidder i slammet, så hvis man skylder den HELT ren, så har man selvfølgeligt skyldt alle bakterier ud. Skyld med måde! :)

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger Alpina - 08/09-2019 19:27 08/09-2019 19:27
Bakterierne sidder ikke i slammet, men sidder på faste genstande som svampen.

Hvis bakterierne sad i slammet, så ville moving bed filtre slet ikke virke.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger Axelrodi - 08/09-2019 19:44 08/09-2019 19:44
Bakterierne sidder i det man kalder for biofilm.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Bruger DPedersen - 08/09-2019 19:44 08/09-2019 19:44
Indlægget er rettet 08/09-2019 20:09 08/09-2019 20:09 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Den fedtede følelse du kan mærke på et indkørt filter er bakteriegrupper. Den vil du også kunne mærke på et moving bed filter. Sådanne bakterie grupper danner en slam/biofilm/slim, som er en af deres rest produkter, de bruger til at binde sig til overflader. Fjerner du alt biofilmen, fjerner du alt "limen" der holder bakterierne fast. Ergo du må ikke fjerne alt biofilmen ved rengøring. Filteret skal stadig føles slimmet.

Hvad du nok tænker på Alpina er mulm, som er det bearbejdede rest produkt, som tilstopper filteret. Det er dette mulm du gerne vil af med ved rengøringen.

Husk, mulm er også sundt for akvariet: Eksternt link https://www.aquasabi.de/aquascaping-wiki_aquarium_mulm-im-aquariu...

EDIT: Som Axelrodi skrev samtidigt med mig, burde jeg måske have brugt ordet biofilm istedet for slam :)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger KevinR - 10/09-2019 15:48 10/09-2019 15:48
Indlægget er rettet 15/09-2019 11:15 15/09-2019 11:15 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

#10 Bakterierne er simpelthen substrathæftende (sidder altså på overflader som filtre, sten, rødder, planter, grus, sand etc) og ikke frit i vandet. Og ikke kun i biofilmen

Annoncører
Annoncører