Mikrofex Kultur - Sendes!

Oprettet under : Sælges - Rejer, Krabber og andre akvarie dyr

Visninger : 111

Oprettet af : Bruger Lyngs - 14/11-2020 18:35 14/11-2020 18:35 - Send besked

Bopæl : Silkeborg

Lokation : 8600 Silkeborg

Mikrofex Kultur - Sendes!
Størrelse: 6-30mm lang og ca. 50-200µm i tykkelse (som et hovedhår).

På grund af størrelsen, og deres tendens til at klumpe sammen, er de perfekte som foder til de fleste fisk. Fra det mindste yngel, til ret store fisk.

Mikrofex er en ferskvandsorm. Den er frit svømmende og lever af dødt organisk materiale (både plante og animalsk). Oftest på eller tæt ved bunden. Føler den sig truet vil den oftest søge sammen i store grupper hvor de vil skrabe omkringliggende materiale over sig som skjul og næring. Er der store fødeemner vil de bore sig ind og kun have halen ude. På halen sidder store gællefolder som den trækker vejret igennem.

Mikrofex formerer sig hovedsaligt ved asexuel deling. Kun under ekstreme forhold vil de danne æg som befrugtes og spredes. Formeringen er under rette forhold nærmest eksplosiv.

Ormen kan holdes selv i små glas uden andet end hane vand, men hvis man ønsker optimale forhold, bør man bruge en spand eller større bøtte. Cirkulation i form af en svag luftsten er bedre end ingen, men ikke nødvendig så længe vandsøjlen ikke er for høj i forhold til overfladearealet. Stuetemperatur er optimal men de klarer sig fint helt ned til lige over frysepunktet. De er derfor også egnet til at rydde op i havedammen.

Som foder bruger jeg selv rester af kogte grøntsager og hele gryn (byg, hvede, havre). Grynene smides i tørre. Når de er blødt op, borer ormene sig ind i dem uden problem. Pas på ikke at overfodre!

Jeg sender dem med posten i en mindre æske (Quickbrev) som passer i postkassen/brevsprækken. Derfor behøver man ikke tænke på at skulle være hjemme. Eller at dyrene kommer til at ende deres dage på posthuset fordi man ikke har tid til at hente dem.

Hver portion indeholder 500-1000 individer. Klumpet sammen svarer det til en stor ært.
3ml pipette inkluderet.

Pris:

1 Portion 140,- Kr. inklusiv forsendelse.

Betaling via Paypal, MobilePay, eller bankoverførsel. Send mig en Personlig besked for detaljer.


Efter betalingen er modtaget sender jeg kulturen med Quickbrev først kommende hverdag (ikke Fredag).

De er pakket forsvarligt og skulle de mod forventning ikke nå levende frem, så sender jeg en ny portion uden regning.

Kommentarer: