Altolamprologus compressiceps

Billeder

Altolamprologus Compressicepes Black

Vis alle billeder

Varianter
Der findes mange forskellige så som; Black, Red fin, Goldhead , Yellow, Red og yellow fin, Mutondwe Island
Generel beskrivelse
A. compressiceps lever rundt om i hele søen, hvor der er små klippesprækker, de kan gemme sig i, typisk på 3-15 meters dybde.

Den lever i naturen hovedsagligt af småt fiskeyngel og krebsdyr. Disse fisk er rovfisk, som helt sikkert vil æde, hvad de kan komme i nærheden af, men samtidigt er de luddovne, og meget sjældent jager de rundt efter føde. Det skal helst komme lige forbi dens mund, før den er interesseret, og det gør, at den faktisk kan holdes med mange cichlider. Man skal dog være klar over, den æder unger, der komme dens vej forbi, hvilket også vil sige, at man bør flytte dens egne unger, hvis man vil have noget ud af dem.

Denne art kræver ikke så meget plads, og vil fint kunne trives i et 250 l akvarium. Man skal dog sørge for, at der er rigeligt med gemmesteder og nogle sneglehuse, hvor hunnerne kan lægge deres æg. Den æder stort set alt, hvad der kan være i dens mund, men fortrækker helt klart kød som artemia og krill.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
A. compressiceps er substratleger, hvilket vil sige, at de ikke mundrugere. Hunnen finder en lille klippesprække, hvor hannen ikke kan nå ind i, og her lægger hun så sine æg, hvorpå hannen befrugter æggene udefra. Ungerne klækkes typisk efter 10-12 dage og i naturen, vil de blive inde i klippesprækken, i den første tid de lever, da de vokser meget langtsomt, og derfor er lette ofre for en sulten fisk. I akvariet havde man problemer i starten, når de kommer hjem, med at få dem til at yngle. Dette kan man råde bod på ved at sætte nogle store sneglehuse ned til dem, som lige præcis er så store, at kun hunnen kan komme ind og lægge sine æg.

Antal unger
200

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
Boulengeri, 1898

Adfærd
Rolig

Udseende
Størrelse han
16

Størrelse hun
9

Varianter
Der findes mange forskellige så som; Black, Red fin, Goldhead , Yellow, Red og yellow fin, Mutondwe Island

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Krill
 • Levende føde
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Steen Christiansen Korrektur, Lklinkm 2012

  Udskrift venlig version