Apistogramma diplotaenia


Varianter
urubaxi
Generel beskrivelse
Levestedet er Langs Rio Negro, arten lever i små laguner og småfloder med sandbund og tefarvet vand.

Her findes den sammen med A. pertensis, A. gephyra og A. paucisquamis.

Kan også findes i Rio Atabapo, som er en del af Rio Orinoco-systemet, som ligger i Sydamerika. Her lever den i sprækker i de store klipper, hvilket man bør tage højde for når man indretter akvariet.

De kræver deres egne små territoier, også derfor bør man ikke have for mange af denne art i samme akvarium. De vil ætte pris på lidt planter og rødder, samt en masse flade sten stablet oven på hinanden. Denne fisk kan komme ind i meget små sprækker, og der hvor man laver små huler til den, vil de nok ikke flytte ind, da åbningen højst sandsynligt er for stor.

Hannen Har en hvis grundfarve. Både hanner og hunner har to længdestriber, som ofte nærmest flyder sammen. Hannens rygfinne har en lilla stribe, og en turkis stribe, og en sort stribe. Også de andre finner bærer præg af at have disse striber.

Hunnerne er mere neutrale i farverne og finnernes størrelse, men ellers ligner de hannen ret godt. Disse hunner er meget nemme at kende fra andre arter, netop pga. deres dobbelte længdestribe. Den kaldes derfor ofte dobbeltstribet dværgcichlide.
Yngleadfærd
Info
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma

Udseende
Varianter
urubaxi

Optimale Forhold
Foder
Foder:
Kilder og forfatter
Forfatter
Mona Beck

Udskrift venlig version