Neolamprologus cylindricus

Billeder

Neolamprologus cylindricus Isanga

Vis alle billeder

Varianter
Udbredt i den sydlige del af søen - varianter kendes ikke
Generel beskrivelse
Neolamprologus cylindricus er lille flot og anderledes farvet cichlide fra Tanganyika søen. Den lever det meste af sit liv alene ved klippekysten, hvor den lusker rundt efter dens foretrukne føde, der består af små krebsdyr, som gemmer sig i sprækker og revner i klipperne. Kun i yngletiden ses den sammen med artsfæller.

Enspænder tilværelsen forklarer også deres noget aggressive adfærd under akvarieforhold - i hannernes territorium tolereres kun drægtige hunner - alle andre artsfæller jages væk.

Holdes bedst parvis i et ikke for lille akvarium - helst ikke under 250 l - med masser af sten der er bygget op så de danner huler og gemmesteder for hunnen. Må aldrig holdes sammen med N. leleupi da de ses sammen konkurrenter, og da N. leleupi har det på samme måde, vil det med meget stor sandsynlighed medføre dødsfald hvis disse to arter sættes sammen.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
N. cylindricus er en huleleger, hvor hunnen passer på og ilter æggene inde i hulen, mens hannen forsvarer det ydre territorium. De mange æg - ofte over hundrede - klækker efter 3 dage og er fritsvømmende efter 6 dage. Ungerne kan straks tage nyklækkede artemia og frosne bosminer.

Antal unger
100

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
Seegers & Staeck, 1986

Udseende
Størrelse han
10

Størrelse hun
10

Varianter
Udbredt i den sydlige del af søen - varianter kendes ikke

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version