Apistogramma steindachneri

Billeder

Apistogramma steindachneri han

Vis alle billeder

Varianter
blå, gul, olivengrøn.
Generel beskrivelse
Hannerne i den gule variant, som er meget sjældne i de danske butikker (og i det meste af Europa) er meget aggressive, måske den mest aggressive dværgcichlide. Nogle hanner vil være så aggressive at den stærkeste han i akvariet vil banke de andre hanner fra en ende af og stopper ikke før de er døde (hvis de holdes i akvarie er dette er rigtig godt argument for at fjerne de svage hanner) og når dette er gjort går han videre til hunnerne. Der er ingen nåde. Hvis ikke hunnen er yngleklar/villig så må hun samme vej som de svage hanner. Dette er altså en lidt besværlig dværgcichlide at have med at gøre. Desuden er det en af de større arter, så den kan godt fovolde en del skade på andre individer.

Den blå variant derimod er ganske fredelig.

Hunnerne er gode til at passe deres yngel, medmindre hannen presser på for at komme i gang med endnu et kuld. Så sker det at hunnen æder æggene/larverne. Pludselige bevægelser, skygger og "ukendt" lys kan også gøre hende så skræmt at hun æder æggene/larverne. Det vil altså være bedst at opdrætte disse i deres eget akvarie, og så flytte hannen når han er færdig med hunnerne. De kan lægge over 200 æg pr. kuld.

De mere fredelige fisk af denne art kan derimod have mange kuld ad gangen, og sagtens gå sammen. Det vil sige, denne arts temperament svinger MEGET fra fisk til fisk.

Akvariet skal helst være minimum 120L, og det skal helst være godt beplantet, også gerne med rødder og evt. nogle stenhuler.

Arten er gylden på ryggen, nogle har en smule rød farve i rygfinnen, og blå på bugen, men et flot glansfuldt skær.

Denne art blev beskrevet af Regan i 1908, og dens danske populærnavn er steindachneris dværgcichlide. Den kommer fra Guyana og nogle smålande omkring Guyana.
Yngleadfærd
Brugere der har opdrættet denne art
Superbruger Tonny Brandt Andersen 01/11-1988 01/11-1988Beskrivelse
Vandland (Slettet)
Info
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma

Udseende
Størrelse han
10

Størrelse hun
7

Varianter
blå, gul, olivengrøn.

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
25

Min. pH
6.5

Max. pH
7.2

Min. akvarie
128

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Levende føde
 • Muslinger
 • Myggelarver (Hvide)
 • Myggelarver (Røde)
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Mona Beck

  Udskrift venlig version