Apistogramma iniridae


Generel beskrivelse
Fisken er opkaldt efter den flod den lever i, nemlig Inirida floden. Her er vandet surt og blødt, og dette er en vigtig faktor hvis man vil holde denne fisk i sit akvarie, i hvert fald hvis man vil forsøge at opdrætte den. Den er altså fra Sydamerika, nemlig fra Amazonfloden som bla. ligger i Colombia.

Hannernes grundfarve er lys/beige og de er olivengrønne på ryggen, og lysere på bugen. Det er en af de virkeligt flotte dværgcichlider. Når den har alle sine finner udspilet er den flottest, da dens finner er meget store. Rygfinnen er så lang at den kan nå ned til midt på halefinnen, det samme med gatfinnen. Halefinnen er afrundet.

Hunnernes finner er ikke lige så store, og de er mindre farverige.

Hannernes hoved og gæller har desuden et lyseblåt skær.

Denne dværgcichlide kan skelnes fra de andre Pertensis - arter ved at se på dens bug. Nogle gange har denne art nemlig nogle skrå striber her, som de andre arter IKKE har! Det kommer dog an på hannens humør, om striberne er der eller ej.

I dens naturlige biotop vokser der ingen planter, så man kan godt have denne fisk i et akvarie dekoreret med sten og rødder. Den går dog fint i et velbeplantet akvarie også.

Disse fisk kan danne par, og når dette sker bliver de sammen, hvert par bør dog have plads nok til at danne deres eget lille territorie i bundzonen.

Denne fisk er ikke særligt kendt i handelen, og den er vanskelig at opdrætte.

Hunnen skifter farve i yngleperioden og bliver gul med orange finner, ofte vil hun også have en sort plet i stedet for sin længdestribe.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hunnen lægger mellem 80 og 120 æg ad gangen, disse gydes på en sten, en rod eller i en lille hule. Hulens åbning skal være så lille som muligt, så er truslen fra større fisk mindre, og hunnen vil være mere ynglevillig. Denne art er hulelegende.

Antal unger
120

Info
Type
Cichlider, Syd Amerika - Apistogramma

Udseende
Størrelse han
7.5

Størrelse hun
4

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
25

Min. pH
6.5

Max. pH
7.2

Min. akvarie
85

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Levende føde
 • Muslinger
 • Myggelarver (Hvide)
 • Myggelarver (Røde)
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Mona Beck

  Udskrift venlig version