Placidochromis phenochilus

Billeder

Varianter
Lupingu ,Mdoka, Chesese, Chirwa Island og mellem Selewa og Kasinda.
Generel beskrivelse
Den forekommer over sandede områder også i overgangszonen, så mit foreslag til akvarie forhold er: fint sand som bundlag og få sten til at bryde sandbunden med.
Den lever i naturen på min. 15 meters dybde og jeg vil sige at holder man Phenochilus skal man have min. 660l akv og helst større.

I naturen spiser de krebs dyr fra sand bunden og går efter skyerne det sand som de større fisk sier i deres gæller der der stadig masser af små dyr i. I fangenskab spiser de feks sticks ( der vil jeg foreslå Tetra da der er masser af vitaminer i) ellers kan man give dem et salatblad hvilket de er helt syge med og de er også helt vilde med rejer men der vil jeg sige at ikke mere end to rejer pr fisk da det nemt kan ligge og rådne på bunden.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Territoriale hanner er ikke set i søen de fleste individer forekommer alene. Jeg vil foreslå efter egen erfaring at det er bedst at have 2-3 hunner til en Phenochilus han. Det ses ikke på Phenochilus at der er yngletid som på andre malawier Phenochilus har sine smukke farver hele tiden men man kan derimod se det på hunnerne de får meget markante striber på kroppen når de vil yngle. Hunnen går med æggene i ca 21 dage inden hun endelig spytter dem ud.

Antal unger
20-25

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger bullerole (Inaktiv)
Bruger Skralde (Inaktiv)
Bruger Malawi-lennø24 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Bruger michael g (Inaktiv)
Bruger Nordjydenn (Inaktiv) 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Bruger Simon P
Bruger McWearq
Info
Type
Cichlider, Malawi - Sandsild

Handelsnavn
Silver spots

Videnskablig beskrevet
Trewavas 1935

Udseende
Farver
Det der gør Phenochilus (Lupingu) unik er at den udvikler sig hele sin leve alder. Den får flere og flere pletter. Nu er det sådan at Phenochilus ikke begynder at vise de blå-sølvfarvede pletter før at de ca. 2 år gamle. Nogen mener endda at de skal være helt op til 5 år gamle. Hunner da dog langt mindre farvestrålende, men stadig mere end de fleste fritsvømmende Malawi cichlide hunner. Hunner har en mørkeblå farve med lodrette sorte striber hen ad kroppen. Hannerne kan udvikle en lille pandepukkel, når de bliver lidt ældre.

Størrelse han
17

Størrelse hun
15

Varianter
Lupingu ,Mdoka, Chesese, Chirwa Island og mellem Selewa og Kasinda.

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
26

Min. pH
7.8

Max. pH
8.5

Min. akvarie
720

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Crisp
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Udskrift venlig version