Neolamprologus signatus

Billeder

Neolamprologus signatus

Vis alle billeder

Varianter
Kendes ikke
Generel beskrivelse
Neolamprologus signatus er en lille cichlide der lever over de mudrede bunde, der ofte findes på dybere vand i Tanganyika søen. N. signatus er meget nært beslægtet med N. kungwensis, men N. signatus hanner har en sort og hvid søm i rygfinnen og hunnerne mangler øjepletten der er så karakteristisk for N. kungweensis hunner - begge køn har 10-12 lodrette mørke tværband på kroppen.

Tilstedeværelsen af N. signatus i Tanganyika søen, ses ved de talrige små huller fiskene graver i den mudrede bund. Mudderet er ikke som vi kender det herhjemme fra danske søer, men har en noget fastere konsistens, pga. at udvaskede salte og mineraler udfælder sig og gør de muligt at grave gange og tunneler. Hullerne har en diameter på kun 1 cm og er 10-12 cm dybe. Hunner og hanner har hver sit hul, der som ofte er placeret ca. 50 cm fra hinanden. N. signatus lever af plankton og de små krebsdyr der søger tilflugt i de gravede gange.

Et akvarium til N. signatus skal indrettes med en bund af fint sand og som erstatning for de gravede gange anvendes vinbjergsneglehuse. Akvariet behøver ikke være større end 50 liter til et enkelt par, men vil man holde flere par skal akvariet være noget større, da parrene godt kan være noget aggressive over hinanden.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
N. signatus er en monogam huleleger, der leger i de gravede gange - i modsætning til andre hulelegere klister æggene ikke fast til et underlag, som det også kendes fra den mellemamerikanske cichilde Hypsophrys nicaraguensis.

Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Sneglehusleger

Videnskablig beskrevet
(Poll, 1952)

Udseende
Størrelse han
4

Størrelse hun
3

Varianter
Kendes ikke

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
54

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
  • Artemia
  • Cyclops
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Thomas Andersen

    Udskrift venlig version