Tropheus annectens

Billeder

Tropheus annectens Bulu Point, Tanzania

Vis alle billeder

Varianter
Mtoto, Bulu point, Kekese
Generel beskrivelse
Tropheus annectens bliver også kaldt Tropheus polli og Vimpel moorii . Handelsnavnet vimpel moorii, har den fået fordi det er den eneste Tropheus med lyrehale. Den lever oftest på dybden 6-8 meter.
Tidligere blev den set på som en moorii men senere undersøgelser har bevist at den er en art for sig selv. Den blev beskrevet af BOULENGER, 1900
Den bedste måde at kende hunner fra hannerne er ved at bundvende dem. Hunnerne er større og mere runde i gattet. Der er dog andre småting som kan tyde på om det er hun eller han. Blandt andet er hunnernes hovedform mere rund end hannens.
Akvariet:
T. Annectens holdes ligesom alle andre Tropheus arter bedst i en gruppe på mindst 10 individer, i akvarier på mindst 300 liter og bør indrettes med masser af huler og gemmesteder.

Foder:
Tropheus Annectens lever af trådalger i naturen men i akvarier spiser den grøntfoder fx. grønne cichlidepiller, spirulinaflager og rejemix.

Hunnen er mundruger og hun går med æg/unger i ca. 3 uger inden hun slipper dem ud. Hvis man gerne vil beholde ungerne er det en god ide at sætte hende over i et "spytte akvarie" dette er ikke nødvendigt hvis der er godt med små huler til ungerne.
Yngleadfærd
Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Algeæder

Handelsnavn
Tropheus polli

Udseende
Varianter
Mtoto, Bulu point, Kekese

Optimale Forhold
Min. akvarie
325

Foder
Foder:
Kilder og forfatter
Forfatter
Skander

Udskrift venlig version