Variabilichromis moorii

Billeder

Varianter
Findes i den sydlige del af søen mellem Kalamie i Congo og Mpimbwe i Tanzania - den geografiske variation består i farven på yngel og ungfisk
Generel beskrivelse
Variabilichromis moorii hørte tidligere til slægten Neolamprologus, men blev i 1997 flyttet over i sin egen slægt Variabilichromis. Den er let at kende fra Neolamprologus arter, ved at være meget højrygget og dybsort med en blå søm på finnerne.

V. moorii lever i den øverste del af klippekysten, hvor den ernærer sig af alger og små krebsdyr. Unger og ungfisk er flotte orangegule, men skifter senere farve til sort når de bliver kønsmodne - undtaget er ungerne fra Congo's kyst der er sorte fra starten. Ungerne fra området omkring Kipili har den stærkeste gule farve.

V. moorii bevæger sig altid rundt parvis som voksne eller i små grupper som ungfisk.

Et akvarie til V. moorii indrettes med masser af sten, der brydes af sandbund. V. moorii er ikke specielt aggressiv og kan holdes parvis i akvarier fra 150 liter - i større akvarier er Xenotilapia, Cyprichromis leptosoma og Paracyprichromis fine medbeboere. Undgå de større Neolamprologus arter, da de generelt er for voldsomme for V. moorii.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Parret lægger sine æg på en vertikal klippeflade og begge forældre forsvarer æggene og ynglen. Kuldene er store og er ofte på 500 unger der står i en sky omkring forældrene for at æde plankton.

Antal unger
500

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
(Boulenger, 1898)

Udseende
Størrelse han
9

Størrelse hun
10

Varianter
Findes i den sydlige del af søen mellem Kalamie i Congo og Mpimbwe i Tanzania - den geografiske variation består i farven på yngel og ungfisk

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. akvarie
180

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Alger
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version