Lepidiolamprologus lemairii

Billeder

Lepidiolamprologus lemairii

Vis alle billeder

Varianter
Findes i hele søen - ingen varianter kendes
Generel beskrivelse
Lepidiolamprologus lemairii er er rovcichlide fra Tanganyika søen, der lever i overgangszonen mellem klippekysten og sandbunden.

Den er "grumset" farvet, hvilket giver den en perfekt camouflage når den skal forsøge at komme nær sit bytte. Ved at ligge ubevægelig på bunden eller op imod en sten, falder den fuldstændig i et med omgivelserne og ligger bare og venter på at en gruppe småfisk kommer forbi - kommer de tæt nok på, angriber L. lemairii med lynets hast.

Et akvarie til L. lemairii skal være stort - gerne over 500 liter - da den kan være utrolig aggressiv overfor artsfæller. Holdes parvis - start med en lille gruppe ungfisk og lad dem selv parre sig ud. Andre beboere i akvariet skal være af en vis størrelse, da de ellers vil blive ædt.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
L. lemairii er en huleleger der vælger en sprække i en klippe eller mellem to sten der lige præcis er stor nok til at hunnen kan komme ind og lægge æggene, men for stor til hannen, der befrugter æggene udefra. Hunnen bevogter indgangen til hulen, men så snart ungerne er store nok til selv at svømme ud fra hulen, stopper yngelplejen.

Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
(Boulenger, 1899)

Udseende
Størrelse han
25

Størrelse hun
18

Varianter
Findes i hele søen - ingen varianter kendes

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Krill
 • Levende føde
 • Muslinger
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version