Petrochromis paucispinis

Billeder

Kasumbe Han

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Petrochromis er en af de mest succesfulde og talrigste slægter på Tanganyika søens klippekyst. Alle Petrochromis arter er højt specialiserede algegræssere, med mund og læber fyldt med små tænder i flere rækker, som fuldstændigt er tilpasset denne form for fødesøgning.

Petrochromis sp. "kasumbe" lever både på den øverste del af klippekysten. Den er nært beslægtet med P. polyodon, men de har forskellige geografiske udbredelsesområder og farver. P. sp. "kasumbe" forekommer i området mellem Halembe, til den nordligste del af søen i Burundi.

Et akvarie til P. sp. "kasumbe" skal ikke være for lille - helst ikke under 500 liter - da den dels kan lide at svømme meget, og dels da det er en god ide at holde den i en rimelig stor flok for at undgå aggressioner. Tidligere blev det anbefalet at holde Petrochromis i haremsgrupper med kun enkelt han i et akvarie med masser af gemmesteder. I dag har det vist sig at de bedre holdes i store flokke i et ret åbent akvarie, da hannerne på denne måde ikke er i stand til at opretholde territorier.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Som alle Petrochromis er P. sp. "kasumbe" en hunlig mundruger, hvor hunnen alene står for mundrugningen, der normalt varer ca 4 uger.

Antal unger
10-25

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Magnus m (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Algeæder

Handelsnavn
Petrochromis sp. "kasumbe"

Videnskablig beskrevet
Mattsson, Carl. 2018. "A morphological and molecular analysis of the species diversity of the cichlid genus Petrochromis from Lake Tanganyika (Teleostei: Cichlidae)" (11-Mar-2018)

Udseende
Størrelse han
20

Størrelse hun
18

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version