Petrochromis sp. "orthognathus tricolor"

Billeder

Petrochromis sp. "orthognathus tricolor"

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Petrochromis er en af de mest succesfulde og talrigste slægter på Tanganyika søens klippekyst. Alle Petrochromis arter er højt specialiserede algegræssere, med mund og læber fyldt med små tænder i flere rækker, som fuldstændigt er tilpasset denne form for fødesøgning.

Petrochromis sp. "ortognathus tricolor" lever på klippekysten, også på de lidt dybere dele der er dækket af sediment. Den er nært beslægtet med P. orthognathus og P. sp. "orthognathus ikola", men de har hver deres geografiske udbredelsesområde og varierer en del i farve. P. sp. "orthognathus tricolor" findes på i den sydlige del af søen.

Et akvarie til P. sp. "orthognathus tricolor" skal ikke være for lille - helst ikke under 500 liter - da den dels kan lide at svømme meget, og dels da det er en god ide at holde den i en rimelig stor flok for at undgå aggressioner. Tidligere blev det anbefalet at holde Petrochromis i haremsgrupper med kun enkelt han i et akvarie med masser af gemmesteder. I dag har det vist sig at de bedre holdes i store flokke i et ret åbent akvarie, da hannerne på denne måde ikke er i stand til at opretholde territorier.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Som alle Petrochromis er P. sp. "orthognathus tricolor" en hunlig mundruger, hvor hunnen alene står for mundrugningen, der normalt varer ca 4 uger.

Antal unger
10-25

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger DB (Inaktiv)
Bruger Arthur (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Algeæder

Videnskablig beskrevet
Ikke videnskabeligt beskrevet

Udseende
Størrelse han
17

Størrelse hun
14

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version