Andinoacara pulcher

Billeder

Varianter
Yderst variabel i farverne, afhængig af hvor i det store udbredelsesområde fisken stammer fra.
Generel beskrivelse
En ret rolig og relativt fredelig cichlide, der trives godt sammen med andre rolige cichlider, hvis akvariet er stort nok. Kan også sættes sammen med stimefisk de ikke kan gabe over, pansermaller, sugemaller og andre ikke-territoriale medboere. Da Blå acara typisk holder sig ved bunden og i mellemzonen, er overfladefisk oplagte valg.

Anskaffes bedst ved at indkøbe et passende antal ungfisk, og lade dem selv danne par. Jo flere muligheder fiskene har at vælge mellem, jo større er chancen for at få et harmonisk par. 6-12 stk. er passende, alt afhængig af størrelse (om man kan se kønsforskelle) og hvor mange par man ønsker. Når fiskene er udparret, fjernes de overskydende fisk.

Akvariet kan indrettes som et typisk Søbreds/flodakvarium, med sand eller fint grus og dækning i form af sten og/eller trærødder. Planter vil også fint kunne anvendes, da fiskene ikke graver specielt meget.
Den angivne minimumsstørrelse på akvariet skal opfattes som den absolutte bundgrænse! Man får et bedre resultat i et større akvarium, og ønsker man at holde mere end et par, bør akvariet være mere end 150 cm langt.

Ekstra info: De blå acara vi oftest ser i butikkerne, er med stor sandsynlighed hybrider, hvor flere af de arter der tidligere blot har været anerkendt som blå acara, men nu anses for at være andre arter indgår. Vil man være sikker på at få artsrene fisk, skal man sikre sig at de kommer fra en kilde der har styr på dette, eller anskaffe vildtfangne fisk.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Biparental substratleger. Let at opdrætte. De fleste vandtyper accepteres, og temperaturen kan ligge på det normale for akvariet. Fodringen volder ikke problemer. Det ideelle opstartsfoder er nyklækkede Artemia, men i en snæver vending, kan man bruge afskallede Artemia æg, knust tørfoder og cyclops nauplier. Det kan være en fordel, hvis man lader forældrene gå sammen med nogle andre fisk, for at stimulere deres yngelpleje-instinkt. Deres medboere skal selvfølgelig være af en beskaffenhed, så de ikke bliver slået ihjel, men stadig fredelige og langsomme nok, til at forældrene kan holde dem stangen, i hvert fald længe nok til at man kan sikre sig de unger man vil opdrætte. Det skal her nævnes, at det kan være vanskeligt at afsætte større mængder yngel.

Antal unger
150-500

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger bimmer
Bruger krisA (Inaktiv)
Bruger Kragelund (Inaktiv)
Bruger thethorhauge (Inaktiv)
Bruger jiz (Inaktiv)
Bruger wupwup (Inaktiv)
Bruger Skralde (Inaktiv)
Bruger Amager (Inaktiv)
Bruger puresp 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Waagø (Slettet)
Bruger jf (Inaktiv)
Bruger brian andersson (Inaktiv)
Bruger claus203 (Inaktiv) 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Bruger Markvart (Inaktiv)
Bruger Kragelund1976 (Inaktiv)
Bruger svarholt (Inaktiv)
Bruger maistro (Inaktiv)
Bruger RuneLU (Inaktiv)
Bruger jon hare
Bruger mkruse
Bruger housted (Inaktiv)
Bruger Dreas
Vandland (Slettet)
Bruger gallus
WillyJ (Slettet)
Bruger Peter_Lund (Inaktiv)
Bruger daltiny (Inaktiv)
Bruger cherio (Inaktiv)
Bruger Philip & Camilla (Inaktiv)
Bruger Pepper (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Syd Amerika

Handelsnavn
Blå acara

Videnskablig beskrevet
(Gill, 1858)

Region
Vidt udbredt. Det nøjagtige udbredelsesområde er vanskeligt at angive, men den findes med sikkerhed i Colombia, Venezuela og Trinida/Tobago.

Adfærd
Rolig

Udseende
Farver
Grundfarven er brun med et antal mørke bånd, som kan være mere eller mindre tydelige, afhængig af humør. På kroppen og især hovedet, findes en mængde iriserende pletter og markeringer i farvar varierende fra guld til turkis/blå. Finnernes farve er domineret af iriserende turkis/blå, men en kant der kan være næsten hvis, gullig eller orange.

Størrelse han
16-22

Størrelse hun
12-18

Varianter
Yderst variabel i farverne, afhængig af hvor i det store udbredelsesområde fisken stammer fra.

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
29

Min. pH
6.5

Max. pH
8.0

Cirkulation
Ikke specielt vigtigt, men rolig til middel vandcirkulation er det optimale.

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
  • Altædende. Tørfoder af enhver art
  • dog primært med animalsk indhold. Det samme gælder frost- og levende foder. Det er bedst med noget foder der har en rimelig størrelse
  • da helt fint foder kan give anledning til at meget ikke bliver opfanget og dermed kommer til at svine meget.
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    KimJ

    Udskrift venlig version