Maylandia chrysomallos

Billeder

Generel beskrivelse
Maylandia chrysomallos lever ved østkysten i Malawisøen mellem Makanjila Point og Nsinje River samt ved Mumbo Island.

Man ser dem ret ofte på det frie vand over sandbunden, men deres foretrukne biotop er overgangszonen. Her ses de oftest på 1-5 meters dybde, men er observeret ned til 10 meter.

De lever hovedsagligt af plankton og alger. Hunner danner flokke hvor de indimellem svømmer nær vandoverfladen for at samle plankton. Når de spiser alger foregår det i en ret vinkel imod underlaget.

Maylandia chrysomallos hører under Zebra-komplekset, og er da også kendt som Masinje Zebra. Derudover minder den en del om de forskellige aurora-typer, og har derfor også et andet handelsnavn, Aurora East Coast.

I akvariet bør man holde dem med nogenlunde aggressive arter. Maylandia chrysomallos hannerne er territorielle, så det er en meget god idé med masser af stenhuler, til at danne territorier med samt til at skabe gemmesteder for andre cichlider. Man bør ikke have mere end én han i små akvarier. Til hver han er 2-3 hunner at anbefale. Desværre er de relativt sjældne i handlen herhjemme.

Generel info om Mbuna akvarier: Internt link http://cichlids.akvariefisk.dk/article/show/?Article=1562
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hanner danner territorier ved hjælp af sandreder. Det kan i naturen forekomme at hannerne bygger deres reder meget nært hinanden. Rederne er store, op imod 1 diameter. Dog er det ikke altid de bygger reder, de kan godt finde på at anvende en hule i stenene. Fra territoriet prøver hannen at imponere hunnerne som oftest kommer i flokke. Hunnerne er mundrugere og går med skuffe i ca. 3 tre uger.

Antal unger
20-50

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Madsle (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Mbuna

Handelsnavn
Metriaclima chrysomallos, Masinje Zebra

Videnskablig beskrevet
(Stauffer, Bowers, Kellogg, & McKaye, 1997)

Adfærd
Middel

Udseende
Farver
Hannerne har en flot lyseblå grundfarve med et gult område fra den nederste del på det foreste stykke af kroppen. Deres ægpletter er gule. Hunnerne er brunlige, men med et flot gult skær over hele kroppen.

Størrelse han
12

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Flere hunner end hanner

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Crips
 • Granulat
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version