Maylandia koningsi

Billeder

Maylandia sp."Membe Deep" Likoma Island

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Den flotte Maylandia sp. "membe deep" er endemisk til Likoma Island. Her finder man den ved Maingano og ved Membe Point som navnet indikerer. Som navnet også indikerer finder man dem på dybt vand. Her er der tale om dybder omkring 20-30 meter for hannerne, dog holder hunnerne sig gerne ved ca. 10 meters dybde.

Ved både Maingano og Membe Point ser man dem i overgangszonen imellem små klipper. Her nyder de godt af det sedimentrige område i sandet mellem klipperne samt biocoveret på klipperne. Dens hovedføde består af alger.

Territoriale hanner danner mindre territorier imellem klipperne, gerne ved en lille udgravning. De svømmer rundt et lille stykke over området og viser sine flotte farver, dog bliver de hurtigt matte i farverne hvis de møder for stor modstand. De er hårdt territorielle overfor hanner af egen art, men over for andre cichlider er det ikke så galt.

Ikke-dominerende hanner og hunner lever højere oppe i vandet, hvor de ses enkeltvis.

Den er relativt sjælden i handlen på trods af at den er meget nydelig. Den minder ret meget om Maylandia sp. "msobo" i farverne, men der er dog en nævneværdig forskel.

I akvariet skal man have en god stenopsætning der danner masser af huler. Man bør have et par hunner til sin han. Det er en medium-aggressiv Mbuna, og det samme bør dens artsfæller være. Den kan være en smule tam i farverne hvis ikke den kommer til sin ret i akvariet. Det er en mindre cichlide, så man kan holde dem helt ned til 250L.

Generel info om Mbuna akvarier: http://cichlids.akvariefisk.dk/article/show/?Article=1562
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannerne laver små udgravninger mellem mindre klipper. Her vogter de territoriet fra en vis højde. De prøver så at imponere de enlige hunner med deres flotte farver. Hunnerne er mundrugere og går gerne med skuffe i ca. 3 uger.

Antal unger
10-20

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger AE (Inaktiv)
Bruger kathmou (Inaktiv)
Bruger Klaus W (Inaktiv)
Administrator Sponsor ken kætbak
Info
Type
Cichlider, Malawi - Mbuna

Handelsnavn
Metriaclima sp. "membe deep"

Videnskablig beskrevet
Jay R. Stauffer, JR. 2018

Udseende
Farver
Hannerne har en mørk grundfarve som på den øverste del af kroppen er dækket af en flot skinnende lyseblå farve. Den lyseblå farve ses også ved striber på hovedet. De har gule ægpletter. Hunnerne er citrongule over hele kroppen.

Størrelse han
8

Størrelse hun
6

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flere hunner end hanner

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged Rettet 2018 MalawiCarsten

  Udskrift venlig version