Melanochromis parallelus

Billeder

Melanochromis parallelus

Generel beskrivelse
Melanochromis parallelus bliver også solgt under navnet "White Auratus".

Melanochromis parallelus lever syd for Lutara Reef og nord for Mara Point, og er også fundet ved Likoma Island og Chizumulu Island.

Dens fortrukne levested er ved klippekysten og den klippedomineret del af overgangszonen. Her kan man finde den fra 3-40 meters dybde.

Akvariet bør ikke være mindre end 250 l, og bør indrettes med fint sand og en masse sten og huler. Melanochromis parallelus kan godt holdes parvis, men det tilrådes at holde den som en han og to hunner, da hannen kan være temmelig hård ved hunnerne.

Det mest spændende ved denne art er at den opfører sig som en pudsefisk gør i et saltvandsakvarium. Dette adfærd kunne være spændende at se om den også gør i akvariet og ikke kun i naturen.

Generel info om Mbuna akvarier: Internt link http://cichlids.akvariefisk.dk/article/show/?Article=1562
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Når at Melanochromis parallelus er klar til at yngle, finder hannen en klippe og danser foran hunnen enten på toppen af klippen eller langs klippen. Hannerne farver kun ud, når at der er en anden han i nærheden.

Antal unger
30-40

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Malawi - Mbuna

Handelsnavn
-

Videnskablig beskrevet
Burgess og Axelrod i 1976

Udseende
Farver
Melanochromis parallelus ligner lidt en Melanochromis johanni. Men det mest synlige kendetegn er hunner og ungfisk der er hvide med to sorte vandrette striber. Hannen har også bredere lyseblå striber, men det kan være svært at se, hvis at man ikke lige har de to arter ved siden af hinanden.

Størrelse han
14

Størrelse hun
9

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flere hunner end hanner

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Crisp
 • Flagefoder
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Esben

  Udskrift venlig version