Copadichromis virginalis


Denne art er sponsoreret af
Generel beskrivelse
Denne utrolig smukke og spændende fritsvømmer, er der mange, som gerne vil have fat i. Desværre ses den meget sjældent som vildfanget herhjemme.

Det skulle kun være Max Bjørneskov og Niels Ventzel, som har haft den i vildfanget.

I naturen lever den, i det frie vand, af plankton. I en vis periode forsvinder den ud på dybet, og vender så først tilbage året efter for at yngle.

Der er to former af Copadichromis virginalis. Kaduna og Kajose. Den, som vi kalder for Copadichromis virginalis eller "Fire-Crest Mloto" er Kaduna. Forskellen er meget lille. Kaduna er mindre, men med større øjne og en højre krop end Kajose.

Begge typer ses meget sjældent. Og de repræsenterer egentlig to forskellige arter, der begge lever på samme sted, nemlig tæt ved Near Masinje ved Gome Rock. Men de lever ikke i samme biotop.

Hvis at man skulle være så heldig at få fat på denne cichlide i vildfanget, bør man holde den i et større akvarium som en gruppe uden andre fisk.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hanner og hunnerne lever hver for sig i en periode, og mødes først når at de skal yngle en gang om året. Det er derfor utrolig svært at finde denne art parvis. Arten er kun blevet observeret fra august til november på ca. 30 meters dybde. Hannen bygger en kraterformet rede, hvor hunnen lokkes hen til.

Antal unger
20-30

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger BJ-73 (Inaktiv)
Bruger bkynde (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Fritsvømmer

Handelsnavn
Haplochromis Fire-crest Mloto, Virginalis Fire Crest

Videnskablig beskrevet
Iles, 1960

Udseende
Farver
Hannen er sort på kroppen. Rygfinnen er utrolig flot, den er orange, hvid og sort. Halefinnen er lyrehale. Hunnen er er sølv/brun.

Størrelse han
12

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.8

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Crisp
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Esben Korrektur, Laura 2013

    Udskrift venlig version