Hemichromis lifalili

Billeder

Hemichromis lifalili

Generel beskrivelse
Hemichromis lifalili lever i Den Centrale Afrikanske Republik, Congo ( Brassaville ) og Den Congoianske Demokratiske Republik. Her lever den hovedsagligt i skovområder, men er også set i savannah lignende områder, hvor der er enkelte plamager af plant og skovvækst. Den foretrækker de lavere vanddybder ved sumpe og banker.

Hemichromis lifalili ligner meget Hemichromis letourneauxi i kropsformen. Men det ser ud til at den har flere prikker i hovedet end Hemichromis letourneauxi.

Hemichromis lifalili er sammen med Hemichromis bimaculatus er nok det mest anvendte navn, når at man snakker om juvel cichlider. Men ofte viser det sig at det ikke er Hemichromis lifalili men derimod Hemichromis guttatus, som man har fået fat i. Hemichromis lifalili er en ret sjælden art i handlen.

Det er en forholdvis sky og stille fisk, som godt kan holdes med andre rolige arter. Arten bør holdes parvis. Man kan evt. købe en flok ungfisk og lade dem parre sig ud.

Kilde:

The Cichlid Fishes of Western Africa - Anton Lamboj
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hemichromis lifalili er substratæglægger. Og ligger sine æg på en plante, sten eller en trærod. Når æggene er klækket efter ca. 3 dage, flyttes de til en grube som hannen har gravet i bundlaget. Ungerne er lysebrune med en sort stribe, når at de er blevet klækket. Når at ungerne er 1½ - 2 cm. forsvinder striben igen. Den ligger som regel under 350 æg.

Antal unger
300-350

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger bimmer
Bruger altum (Inaktiv)
Bruger Skralde (Inaktiv)
Superbruger duppe (Inaktiv)
Bruger KasperK/Lolland
Info
Type
Cichlider, Øvrige Afrika

Videnskablig beskrevet
Loiselle, 1979

Udseende
Farver
Den er rød med en masse små lyseblå prikker på hele kroppen og finnerne og tre større sorte prikker. Den sorte prik som sidder på halen, vil dog forsvinde, når at fisken bliver voksen.

Størrelse han
10

Størrelse hun
8

Optimale Forhold
Min. akvarie
180

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Crisp
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Esben

    Udskrift venlig version