Profil - d9ha

Navn :     Henrik Aafeldt
Bopæl : Fanø
By : 6720 Fanø
Oprettet: 09/10-2007 09:57 09/10-2007 09:57
Sidst aktiv: I dag kl. 09:20 I dag kl. 09:20
Antal login: 6778 gange
Antal indlæg: 666 indlæg
Omkring : Per 9/10-05 den lykkelige ejer af et 325 l. Skulle gerne blive til et pænt selskabsakvarie med planter, stimefisk, rejer og andet godt.

17/10-05 Planter i: bacoba caroliniana, ceratopteris thaloctroides, echinodurus osiris, eleocharis parvula, valisneria, Hygrophila Corymbosa, anubias nana

4/11-05 Fisk: 10 stk. corydoras julii

11/12-05 Fisk: 10 stk. Thayeria boehlkei (vinkeltetra), 10 stk. Hyphessobrycon columbianus (Rød/blå tetra), 10 stk. Caridina japonica (Amano rejer)

9/2-06 Fisk: 2 stk. Hyphessobrycon columbianus (Rød/blå tetra) Naturlig tilvækst :-)

Endvidere er der i 2006 tilført 5 stk. Parotocinclus jumbo "LDA25" - (Pitbullpleco) og 10 stk Hyphessobrycon pulchripinnis (Citrontetra) efter at alle rød/blå tetra -4 unger, 6 vinkeltetra og et par pansermaller, der i øvrigt nok er trilineatus istedet var blevet kogt under en overophedning af akvariet i sommerferien. Der er også tilført 5 nye rød/blå tetra og bestanden er nu på ca. 14 stk.

efterår 2009:
54 l. oprettet med vallisneria, javamos, rødder og HMF filter tilført vand og bundsnask fra 325 l. Efter 4 uger tilført 20 stk Blå tigerrejer.

27/7-10 - 325 L.: Vinkeltetra er nede på 2 stk. citrontetra på 5 og rød/blå tetra ligger konstant omkring 14. i 2008 kom der 20 Red cherry rejer i der i mellemtiden har været oppe at runde 3-4 hundrede, men hen over sommer er bestanden gået meget tilbage. Vil tro der er omkring 100 i øjeblikket. Desuden er der 5-10 stk blå tigerrejer. Jeg hælder de lyseste heri. Mærkeligt nok bliver de som regel helt pænt farvede efter en måned eller 2 i dette akvarie.
54 L.: der er 70+ blå tigerrejer - må se at få solgt nogle. Akvariet er groet noget til i planter, mos og alger. Fjerner ikke alger, da rejerne ofte går på ruden og græsser på disse.

januar 2011 54L: fjernet overskydende plantevækst og renset ruder, slamsuget. Bliver nok nødt til at gøre dette jævnligt, da den megen roden i bunden tilsyneladende ikke bekom rejerne så godt. Alle rognbærende smed deres æg efter den omgang, og kan også se, at der efterfølgende har været et mindre antal døde. Bestanden ligger på 50-60 lige nu. 325 L.: ingen ændringer bortset fra et par nye unger fra rød/blå tetra.

August 2011: Rejeakvariet kører fint nu har solgt/byttet 70 stk i løbet af august, og der er vel 20-30 stk mere klar i løbet af en måneds tid + masser af helt småt yngel og en del rognbærende hunner.
Det har været en fin vinter/forår for de rødblå Tetra, foreløbig er der 12 unger i 7 forskellige størrelser. Tror, det er på grund af at en stor del af bunden er dækket af javamos, at der er lidt flere, der klarer sig nu. Byttede mig til 30 stk Corydoras Venezuelanus Black. De vokset vældigt, men er temmelig sky. Håber det går lidt over med alderen.

September 2012
De blå tigerrejer har holdt pause fra december til april, men har ynglet fint over sommeren. Vil tro, at der er ca. 200 i akvariet. De holder pause igen nu, men det skylde sikkert at bestanden er for stor til akvariet. I 326 L. sker der ikke det store et par unger fra de rød/blå tetra i ny og næ + at RCS bestanden er øget en del. Vil tro, at der er fordi jeg fodrer lidt mere på bunden, nu da der er kommet en flok Venezuelanus Black til.
3 x 54 L. er startet op i skuret i løbet af forår/sommer. et med De bedst farvede af mine blå tigerrejer, som jeg vil se om jeg kan forædle lidt. Og 2 stk med sorte tigerrejer BT1. Her er allerede kommet de første unger.

November 2012
Har indkøbt 10 stk deep blue tigerrejer til at sætte lidt fut i mit "forædlingsprogram". De sorte tigerrejer yngler også fint. Bliver nok nødt til at sælge lidt af de rød/blå tetra, da flokken så småt nærmer sig de 30 individer. Går og samler lidt sammen til en reol eller 2. Vil så se om jeg kan få lidt yngel på de sorte pansermaller. EFter at have læst lidt op på dem er jeg blevet enig om at de hedder C. Anaeus sp. Venzuela Black. Måske vil jeg gøre et forsøg med at opdrætte de Rød/blå i et lidt større antal også, men ellers bliver det mest til rejer i den ny reol. Har en aftale om at købe nogle gule rejer i nær fremtid. Har også erhvervet nogle Endlers guppy Red Chest. De går foreløbigt hos mine Deep Blue, men de skal også have deres eget, hvor de kan få lidt mere varme. Der er dog allerede kommet et par unger her også.

Marts 2013:
Har solgt godt ud af blå tigerrejer på Vejle messen, men har stadig pænt med sorte. havde også 9 ungfisk fra de Rød/blå tetra med.De blå er så småt gået igang med at yngle igen efter vinterpausen. Også enkelte sorte med æg. og en enkelt af de gule. Endlers yngler fint og en flok Blue Moscow anskaffet i januar er ved at farve ud. Har anskaffet 3 forskellige slags sulawesi snegle, som stadig er små. Har også byttet mig til et 128 L, som efter planen skal sættes op som Sulawesi med Harlekin rejer og 2-3 slags snegle. Har nu 5 x 54L i en reol og 5 x 25L + 1 x 112 i en anden. Mangler stadig at flytte nogle af pansermallerne til reolen. Blå posthorn som er anskaffet sammen med Sulawesi snegle og er beregnet til at holde rent hos pansermalleyngel har virkelig gået til den, og der er meget yngel efter dem, men de er selvfølgelig ikke så store endnu. Har fordelt de oprindelige til lidt flere akvarier. Fik også leveret 20 stk dansk opdrættet amano rejeyngel på Vejlemessen. som jeg har til at gå for sig selv, til de får lidt størrelse- så skal de i selskabsakvariet.

November 2013:
128L med sulawesi snegle (orange poso) og kardinalrejer kører fint efter lidt opstartsvanskeligheder. solgte 9 kardinaler på messen i Køge og har 30-40 stykker pt. Sneglene yngler også fint, men er et årstid om at opnå salgsstørrelse. De blå tigerrejer har gjort det fint over perioden. selskabsakvariet er gået lidt i stå. Det er mest RCS, der bliver produceret her. Har fået en flok yellow fire rejer og har sat dem til igen over sommeren, men har anskaffet en ny flok. De er dog for små til at yngle endnu. har også sat de fleste af mine black tiger til over sommeren samt et akvarie med deep blue. Alle var placeret i skuret, og temperaturen har nok været for høj her i en periode. red chest endlers yngler helt vildt, og hos blue moscow går det også fremad, dog ikke helt samme hastighed
Blue jelly rejer, pink panda guppy og galaxy rasbora er anskaffet i oktober. Hos rejerne går en del med æg. fiskene skal vokse lidt før de når så langt. I selskabsakvariet er der kommet 10 nye amano rejer. Der går stadig 5-6 stk af de oprindelige fra 2005.

Marts 2014:
Et 530 L er på vej til stuen. Satser på en flok skyttefisk og noget andet. Det går fint hos diverse rejer. En par håndfulde Blue Jelly anskaffet på Køge messen i oktober yngler værre end RCS. De går i et 25 L. og der er nok et par hundrede pt. De blå tigre går det rigtig godt for, og jeg sælger en del. De sidste sorte er ikke rigtig kommet i gang, men der er 2 med store æg lige nu. En renstammet guppy mere (halfblack Yellow grey/blonde med triangel) er anskaffet på Vejle messen i februar, og her er der gang i yngleriet. Pink Panda gruppen er også startet på at producere unger. Der er ikke rigtig kommet nogen Rød/blå tetra i år, men det skyldes nok, at jeg har høstet lidt rigeligt af mos og planter fra deres akvarie. Fik også fat i 15 stk. Tylomelania Patriarchalis, som jeg længe har ønsket, på Vejle messen - endda i en pæn størrelse. De har også sluppet 4-5 unger, som dog er noget mindre end dem der kommer fra de orange.

Maj 2014:
Fik fat i 8 stk. Toxotes Microlepis i week-enden, som blev installeret i 530 L. sammen med 8 blå scalare.
De er meget underholdende og spytter, hvis de mener, at der noget, der ligner mad, som kan skydes ned.

Oktober 2014:
Udvidet med en mørkeblå neocaridina reje, med salgsnavn Blue Topaz - meget flotte. Har også fået en ny art sulawesi reje (Blue leg poso) Caridina Caerulae i løbet af forsommeren. De sorte pansermaller har barslet med et stort kuld unger.

April 2015:
Lidt nye akvarier og nogle flotte yellow neonstripe og white pearl rejer tilføjet samlingen. Til gengæld er det lykkedes mig at slå alle blue leg poso rejer ihjel. De var ellers godt igang med at yngle. Men efter, at jeg skiftede de to arter sulawesi snegle, der gik i deres akvarie ud med en helt tredje forsvandt alle rejerne. Har nu 19 akvarier kørende fra 25 til 530 L.

December 2016:
Ca 30 akvarier. Deep blue tiger, red cherry, White Pearl, yellow fire, yellow fire neonstripe, blue topaz, kardinalrejer, Black tiger oe, racoon tiger, babaulti stripes, blue jelly, blue carbon rili, Toxotes Blythii, Blå scalare, Danio Choprae, påfuglekutling, CW010, C. sp. Venezuela Black, C. Sterbai, C. pygmaeus, C. hastatus, Halfblack Yellow Guppy, Pink panda moscow guppy, Blue Moscow guppy, galaxy rasbora, 5 slags sulawesisnegle, pagodesnegle. På udkig efter flere arter rejer fra Sulawesi.

Maj 2017:
Halfblack red guppy med rundhale og blue leg poso rejer tilføjet bestanden. Black Tiger og raccoon tiger ser ud til så småt at komme i gang. Babaulty stripes ser ikke ud til at lykkes. Påfuglekutlingerne æder mine rcs unger, så de må flyttes, men er ikke nemme at fange i et veltilplantet akvarie. Får løbende en håndfuld unger af Galaxy rasbora. Blue Topaz rejer yngler mere end rcs! Kun få unger af CW010 og pygmaeus. Hastatus ser ud til at være gået i stå. har ikke observeret unger. Måske de skal flyttes eller have ommøbleret deres akvarie.

Juli 2018: Samme antal akvarier Har fået en stamme blue dragon guppy. Dropper nok Blue Moscow, da jeg synes der er for lidt udvikling. Black tiger er den af rejerne det ser ud til at gå bedst for. Har et par hundrede nu i alle størrelser. Deep blue tiger har til gengæld været lidt sløve med at producere unger det sidste års tid. Anskaffede nogle Caridina Trimaculata (Sulawesi) fra Tyskland sidste sommer, men de ser desværre ikke rigtig ud til at klare den. ser kun enkelte efterhånden og ingen unger. Babaulty stripes får af og til et kuld unger, men ikke rigtig noget der batter, så ligger på ca. 20 stk.
Forventer mig til gengæld en del af en lille flok aspidoras C125 Red jeg købte på Vejle messen i februar. Der er dukket en unge op mens de gik sammen med nogle tiloversblevne store Corydoras sp. Venzuela Black, og hunnerne er enormt fede, så håber på snart at se en bunke æg fra dem. Mistede hunnen fra mit Blå Scalare avlspar, men fik købt en håndfuld nye, der allerede har ynglet, så har ca. 90 stk. af dem på vej. Har på uforklarlig vis mistet mine blå topazer, der holdt op med at yngle og derefter stille og roligt forsvandt, men har også her skaffet nye. Men der vil gå en rum tid før jeg har så mange som tidligere. Har fået nogle flotte high end green jade neo, så regner med at afhænde resten af mine mid quality green jade. Der er virkelig en farveforskel her. Men også et stykke tid til der er 100 + af dem. Yellow fire Neonstripe ser ud til at formere sig fint. White Pearl og yellow blev barberet rigtig langt ned i løbet af vinteren, men er så småt ved at blive til flere igen. Men bør dog ikke gå under en bestand på 30-40 stk. fremover, hvis jeg vil kunne råde over et større antal til næste sæson. Også Raccoon Tiger formerer sig rigtig godt. Manglen på passerende lavtryk denne sommer ser ud til at have indflydelse på pansermallerne, da jeg slet ikke har fået de kuld over sommeren, som det gav sidste år.


Brugerens akvarier
Titel:Beskrivelse:Type:Liter:Oprettet:
Har billede 325 L selskabsakvarie Selskabsakvarium325 04/09-2008 11:59 04/09-2008 11:59
rejeakvarie Blå tigerrejer Artsakvarium54 23/07-2009 11:55 23/07-2009 11:55
Skyttefisk Selskabsakvarium530 19/05-2014 14:01 19/05-2014 14:01
Akvategn
Akvategn Bestået Dato Tidsforbrug Point
Bronze akvategn Nej --- --- ---
Sølv akvategn Nej --- --- ---
Plante test Nej --- --- ---

 

Gå til testen

 

Brugerens annoncer